www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Monte Carlo

Gardemeister nakonec "domácí" Monte nedokončil

30. ledna 2009 • 04:00

Po odchodu automobilky Suzuki z mistrovství světa se náhle ocitl finský jezdec Toni Gardemeister bez angažmá. Nakonec se však dokázal dohodnout s týmem Astra Racing na další spolupráci, což vyústilo ve start na zahajovacím podniku IRC, Rallye Monte Carlo.

Gardemeister odstartoval do své oblíbené soutěže s obvyklým spolujezdcem Tomi Tuominenem s Fiatem Grande Punto S2000 od Maura Nocentiniho. Přestože jej v průběhu soutěže pronásledovaly problémy s transmisemi, přehříváním čelního skla i některé jezdecké chyby, dokázal se stále držet v popředí výsledkové listiny.

Před Nocí dlouhých nožů dokonce vystoupal na stříbrnou příčku, legendární soutěž se mu však dokončit nepodařilo. „Ze svého odstoupení jsem hodně zklamaný. Zrovna před poslední absolvovanou zkouškou jsme se bavili se spolujezdcem, jak pěkný je to pocit jet o stupně vítězů po nevydařené předchozí sezóně. Hned na to se Paní štěstěna od nás odvrátila,“ řekl zklamaně Toni Gardemeister.

Co se přesně stalo? „Několik minut před startem prvního Col de Turini jsme zjistili, že naše baterie začala ztrácet napětí a motor začíná ztrácet výkon. Po průjezdu celou zkouškou došla energie úplně a nám nezbývalo nic jiného, než zastavit,“ dodává Gardemeister, který však byl seriálem IRC nadšen: „Je to parádní seriál se spoustou napínavých soubojů a špičkovým mediálním pokrytím.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist