www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Ireland (JWRC)

Aava: Alespoň jsme najeli cenné kilometry

4. února 2009 • 11:00

Nováček týmu Stobart Urmo Aava vyjádřil spokojenost s výsledkem Irské rally, která o uplynulém víkendu otevřela sezonu mistrovství světa v rally. Estonec šokoval za velmi obtížných podmínek hned v samém úvodu, když po prvních průjezdech úvodní etapy kraloval průběžnému pořadí o 6,7 sekundy před druhým Sebastienem Loebem.

Výlet mimo trať v šesté vložce stál však Aavu spoustu času, i přesto se mu však podařilo díky návratu do soutěže díky systému SupeRally vybojovat cenné tři body do hodnocení týmů. Estonec však mohl být spokojen alespoň s možností najet kilometry a osahat si tak pro něj po přechodu od konkurenčního Citroënu novou techniku.

„Mám radost z toho, že jsme byli schopni vést podnik WRC a získat boty pro tým na naší první soutěži,“ říká Aava. „Tato rally pro nás byla hodně důležitá. V autě, se kterým se musíme stále učit, jsme strávili spoustu času a získali tak hodně zkušeností. Fungovalo skvěle a neměli jsme s ním žádný problém. Jediná chyba nás stála spoustu času, jinak to byl ale vydařený víkend,“ hodnotí první podnik kalendáře estonský pilot.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist