www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Monte Carlo

Juho Hänninen je s výkonem v Monte Carlu spokojený

4. února 2009 • 16:00

Finský pilot Juho Hänninen patřil při premiérovém startu Škody Fabie S2000 na lednové Rallye Monte Carlo k největším překvapením. Přestože se mu nepodařilo udržet vítězství až do samotného cíle, zanechal v srdích fanoušků i odborníků výborný dojem.

Sedmadvacetiletý Fin se do čela soutěže probojoval na konci první etapy a po celý druhý den svůj náskok jen zvyšoval na úctyhodnou minutu a půl. Na závěrečné čtvrteční zkoušce však dostal defekt, který jej sesadil z vedoucí příčky. Zkáza byla dokonána na desáté rychlostní zkoušce, kde Hänninen přehnal svou snahu o dohnání stráty a skončil se svojí Fabií S2000 ve stromě.

„Až do pátečního rána šlo vše perfektně. Sám jsem byl překvapený, jak rychle jsem byl schopen jet. Musím ale pochválit své mechaniky i ledové špiony. Auto fungovalo špičkově, volba pneumatik se nám dařila na výbornou.

Všem členům týmu i fanouškům bych se chtěl omluvit za svou havárii. Jednoduše jsem byl moc rychlý, moc jsem chtěl stáhnout minutovou ztrátu, kterou jsem získal o den dříve kvůli defektu.

Přestože je před námi ještě hodně práce, tak věřím tomu, že Škoda Fabia S2000 má před sebou světlou budoucnost a výsledky budou minimálně takové, jak naznačilo Monte Carlo,“ prozradil ke svému vystoupení tovární jezdec Škody Motorsport Juho Hänninen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.02.2009 08:34
pet
A přesně tomu přeci všichni chceme taky věřit nebo ne?
toplist