www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 09 - Ve stopě Valašské zimy

Valašská stopa bez Jarka Orsáka

6. února 2009 • 19:00

34. ročník populárního závodu Ve stopě Valašské zimy již doslova buší na vizovická vrata. Na start se postaví i tři dvojice zastupující klobůcký Orsák rally sport team. Krátce před startem „Stopy“ došlo v týmu k několika drobným změnám. Ta hlavní se týká Jaroslava Orsáka.

Vítěz závodu Ve stopě Valašské zimy 2004 měl původně startovat v roli předjezdce. Velké množství diváků podél trati rychlostních zkoušek na vizovicku, ovšem Jarina neuvidí. „Původně jsem měl v plánu startovat na soutěži a připomenout si tak rok 2004, kdy jsem vyhrál. To, ale v případě, že bude sníh. Sníh není a já dám příležitost vyniknout jiným jezdcům. Ruku v ruce s tím jde i drobná rošáda v sestavení jednotlivých posádek startujících za náš tým,“ vysvětlil svou absenci ve startovním poli Jaroslav Orsák.

Jestliže avizuje Jarin svou neúčast, neznamená to, že k vidění nebude ani jeho ostrý Lancer EVO IX. Do kokpitu závodního Mitsubishi totiž usedne David Ginter. Ano, čtete správně. Po mnoha startech s Toyotou Celica usedne David do Mitsubishi Lancer EVO IX. „Určitě se já i Luboš na start moc těšíme. Alespoň budeme moct porovnávat naší Toyotu s Micákem,“ uvedl krátce před startem David Ginter. Davida bude na tratích erzet navigovat zkušený Luboš Tkadlec. Identický vůz je připravený i pro Honzu Suchého a Mirka Filáka. Třetí Lancer pak bude vodit po zkouškách „Stopy“ Michal Babička. U tohoto jezdce dochází ke změně spolujezdce. Petra Chvojku střída Karel Vajík.

Pokud bylo jedno zklamání na začátku článku, tak vězte, že přichází druhé. Trabík S600, se kterým Jarin s velkou parádou startoval ve Valašské Bystřici, se na startu neobjeví. Šéfmechanik Orsák rally sport teamu Mirek Orsák se spolujezdcem Honzou Chovancem potlačili slzu v oku, ale svou neúčast berou sportovně. „Trabík byl naladěný na sněhové podmínky a jelikož v okolí Vizovic není ani památky, stáhli jsme jeho start. Přenastavení tohoto ostrého vozu by dalo chvíli práci. Kluci jsou trochu zklamaní, ale Stopa se jede i příští rok a oba věří, že za rok to všem natřou,“ bere s nadhledem vzniklou situaci Jarek Orsák.

Veškeré informace k Ve stopě Valašské zimy najdete ZDE

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.02.2009 21:21
Mirekfric
Johne, psáno jest: Vítěz závodu Ve stopě Valašské zimy 2004 měl původně startovat v roli PŘEDJEZDCE ;-)
06.02.2009 20:32
JohnCrazy
takže letos se to jmenuje ve stopě orsákovy zimy,a ja myslel že to je soutěž pro amatéry a ne pro borce z nařadím skupiny N
toplist