www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 09 - Rally Krkonoše

MG Metro 6R4 k vidění na Rally Krkonoše

8. února 2009 • 13:00

V lednu započala v dílnách ATS - Servis, v. o. s. stavba vozu pro závody do vrchu MSE Berg - Trophy 2009. Vůz bude postaven na bázi slavného vozu Metro 6R4. Speciál stavěný do E1-1400 bude mít pohon jedné nápravy. Používat bude motor MG-Rover K -serie 1400 ccm, který se s obsahem 1,8 montuje i do vozu Lotus Exige.

Dodavatelem dílů pro úpravu motoru bude stejná firma, která dodává úpravy pro majitele Lotusů - Powertrain Performance UK. Bodykit dorazí také z UK. Montáž a vývoj podvozku bude dílem leteckých dílen ACM Drahoš ve Volanově. Převodovku dostane na starost Autosport Fejfar u Nové Paky a o motor se podělí Fiedler motor-tuning (Stružinec) s týmovým motorářem Josefem Srnským. Koordinaci všech má na starosti duchovní otec tohoto projektu, jezdec, manažér týmu a technický ředitel ATS co. Krčmář Miroslav.

Celý projekt by měl být hotov začátkem května 2009, kdy by měly započít první testy. Vůz bude prioritně sedlat Josef Honců a sveze se s ním i Srnský. Tento velmi zajímavý vůz bude k vidění i při srpnové Rally Krkonoše.

Rally Krkonoše
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist