www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Norway (PCWRC)

Po první etapě kraluje Norské rally dvojice Loeb-Hirvonen

13. února 2009 • 17:00

Jedničky obou továrních týmů kralovaly první etapě letošní Rally Norway. Ze vteřinkového souboje i díky zpomalení finského jezdce na poslední zkoušce vyšel lépe jezdec Citroënu. Největším překvapením etapy jsou výkony PG Anderssona, který se Škodou Fabií WRC vyhrál dvě rychlostní zkoušky.

Víceméně žádné větší překvapení se dneska na tratích kolem Hamaru neodehrálo. Dvojice Loeb-Hirvonen jasně diktuje tempo, jen občas se k nim přiblíží někteří ze soupeřů. Třetí příčku drží bezpečně dnes pomaleji začínající Jari-Matti Latvala, čtvrtou příčku poměrně bezpečně drží Daniel Sordo.

Zato od pátého místa je to pěkně našlapané. Nejlépe si z této skupiny vede Petter Solberg, který prokoučoval poslední rundu pouze jednou rezervní pneumatikou. Pátý PG Andersson na něj však ztrácí pouhou jednu desetinu! Švédský pilot po opatrnějším začátku chytil slinu a ve druhé půlce první etapy dvě zkoušky vyhrál a jednou byl třetí. O dalších sedm a půl vteřiny zpět je Henning Solberg.

Za nimi následují mladé naděje Wilson a Ogier, kteří zabodovali společně s Novikovem skvělým výkonem na poslední zkoušce. Naopak méně se dařilo Urmo Aavovi, který se ani v Norsku nevyvaroval návštěvy příkopy. Vůbec se nedaří jezdcům týmu Adapta, oba vozy už byly několikrát mimo trať, Madse Östberga trápilo zamlžené okno.

V rámci PCWRC to byl od počátku vteřinkový souboj mezi Patrikem Sandellem a Andreasem Mikkelsenem. Rozhodnutí přinesla osmá zkouška, na které Mikkelsen ztratil více než tři minuty. Mimo trať dnes byli i Patrik Flodin a na stejném místě kvůli vyprošťujícím divákům i Eyvind Brynildsen. Několika výletů mimo trať se nevyhnul ani Martin Semerád. Kvůli motorům dnes skončili Toshihiro Arai a Bernardo Sousa.

Jaké je tedy pořadí v PCWRC? Vede s více než dvouminutovým náskokem Patrik Sandell. O druhé místo svádí souboj Armindo Araújo a Martin Prokop. Čtvrté místo drží lotyšský pilot Andis Neiksans následován Andreasem Mikkelsenem a Jaromírem Tarabusem. Martin Semerád i přes deset minut v příkopě na předposlední zkoušce drží jedenáctou příčku.

LIVE výsledky

Diskuse k soutěži

Základní informace k Rally Norway

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.02.2009 18:48
John - moderátor
Martin byl nejen ve škarpě, ale měl i defekt. Tahal ho ze škarpy náš známý, u kterého tady bydlíme :-)
toplist