www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Norway (PCWRC)

Patrik Sandell po Rally Norway a před Cyprus Rally exkluzivně pro AutoSport.CZ

foto

12. března 2009 • 04:00

Patrik Sandell uvedl při Rally Norway do světových soutěží speciál Škoda Fabia S2000 a hned první výsledek byl úspěšný. O vítězném vystoupení na norském sněhu i o nadcházející Rally Cyprus z pohledu švédského pilota si můžete přečíst v tomto článku.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Norway od Vittoria Sanguinetiho

foto

5. března 2009 • 06:00

Již příští týden odstartuje další díl mistrovství světa na Kypru, dnes se však ještě vrátíme zpět na sever. Na tentokrát hodně uměleckých fotografiích našeho redakčního spolupracovníka Vittoria Sanguinetiho si připomeneme chladné počasí i spousty sněhu, které letos čekalo na účastníky Rally Norway.

žádný příspěvek celý článek »

Raimund Baumschlager o Škodě Fabii S2000

foto

27. února 2009 • 16:00

Premiéru na světových soutěžích si v barvách Red Bull Rally Teamu odbyla Škoda Fabia S2000. Za volantem seděl Patrik Sandell a společnými silami dosáhli suverénního vítězství v rámci klasifikace produkčních vozů. O této soutěži i blízké budoucnosti jsme si popovídali s týmovým principálem Raimundem Baumschlagerem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Norway od Miroslava Knedly

foto

24. února 2009 • 11:00

Letošní Rally Norway byla po jedinou skutečnou zimní soutěží v kalendáři mistrovství světa. Po dvouleté pauze se posádky vrátily do okolí Hamaru, tentokráte je však nečekal pomalu odtávající sníh, ale naopak kompletní bíle dobrodružství podtržené nízkými teplotami. Atmosféru této severské soutěže můžete nasát z fotogalerie našeho redakčního spolupracovníka Miroslava Knedly.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Rally Norway od Josefa Petrů

foto

23. února 2009 • 15:30

Letošní Rally Norway byla po jedinou skutečnou zimní soutěží v kalendáři mistrovství světa. Po dvouleté pauze se posádky vrátily do okolí Hamaru, tentokráte je však nečekal pomalu odtávající sníh, ale naopak kompletní bíle dobrodružství podtržené nízkými teplotami. Atmosféru této severské soutěže můžete nasát z druhé série fotografií Josefa Petrů.

žádný příspěvek celý článek »

Tajemno kolem Rautenbachova norského odstoupení

foto

20. února 2009 • 07:00

Zimbabwský jezdec Conrad Rautenbach nakonec nebyl klasifikován v závěrečných výsledcích víkendové Rally Norway. Mladý pilot juniorského týmu Citroën odstoupil ze soutěže pouhých třista metrů před oficiálním cílem celé soutěže.

příspěvků: 3 celý článek »

Tým Adapta v Norsku obětí sabotáže?

foto

19. února 2009 • 03:00

Norská média v uplynulých dnech zahltila informace o možné sabotáži, které se měla odehrát při víkendové Rally Norway. Tým Adpta na druhý podnik letošní sezony mistrovství světa připravil dva vozy Subaru Impreza WRC 08 pro Madse Ostberga a Anderse Grondala. Premiéra ex-tovární zbraně v rukou soukromého týmu však nedopadal podle očekávání.

příspěvků: 4 celý článek »

Loeb, Elena a Citroën šampiony všech povrchů!

foto

18. února 2009 • 13:00

Sébastien Loeb a Daniel Elena si vítězstvím na Rallye Norsko 2009 připsali už 49. titul kariéry po napínavém souboji s Mikko Hirvonenem a Jarmo Lehtinenem. Francouzsko-monacká posádka tak dosáhla svůj vůbec první triumf v Norsku a dokázala tak vyhrát už dvacet různých soutěží, což je rovněž rekordní série.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze 3. dne Norské rally od Petra Frýby

foto

17. února 2009 • 20:00

V okolí Hamaru o uplynulém víkendu skončil druhý díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Norway. Za ideálního zimního počasí se odehrával po delší době zase zajímavý souboj o vítězství, i tentokrát s tradičním koncem. Dnes naposledy nás na sever Evropy vezme svým objektivem náš stálý redakční spolupracovník Petr Frýba.

žádný příspěvek celý článek »

Tarabus: Na světových bodech i v severském mrazu

foto

17. února 2009 • 19:15

Svoji druhou soutěž v Mistrovství světa a premiérovou světovou ve sněhových podmínkách o uplynulém víkendu absolvovali Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem. V šampionátu produkčních vozů PWRC se jim opět podařilo zajet velice pěkný výsledek, když dojeli na šesté pozici, která navíc znamenala lichotivou devatenáctou příčku absolutního pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Norway od Josefa Petrů

foto

17. února 2009 • 07:00

Letošní Rally Norway byla po jedinou skutečnou zimní soutěží v kalendáři mistrovství světa. Po dvouleté pauze se posádky vrátily do okolí Hamaru, tentokráte je však nečekal pomalu odtávající sníh, ale naopak kompletní bíle dobrodružství podtržené nízkými teplotami. Atmosféru této severské soutěže můžete nasát z fotografií Josefa Petrů.

příspěvků: 3 celý článek »

Ford vybojoval na norském sněhu a ledu dvě místa na stupních vítězů

foto

17. února 2009 • 06:00

Tým BP Ford Abu Dhabi si v zasněžených lesích v okolí olympijského města Lillehammer dojel pro dvě místa na stupních vítězů. Po dramatickém souboji, který trval až do posledních kilometrů soutěže, skončili Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen s vozem Ford Focus RS WRC na druhém místě za Sébastienem Loebem.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem třetí v PCWRC

foto

17. února 2009 • 04:00

Česká posádka Martin Prokop - Jan Tománek dokonale navázala na loňský úspěch ve Švédsku a na norských zkouškách, lemovaných obrovskými sněhovými bariérami, vyválčila třetí místo produkční klasifikace. Zároveň obhájila pozici nejrychlejší neseverské produkční dvojice na tomto specifickém povrchu.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop třetí v PCWRC

foto

16. února 2009 • 05:00

I na druhém podniku letošní světového šampionátu se česká dvojice Martin Prokop – Jan Tománek prezentovala vyzrálým výkonem a ze severu Evropy si odváží za výtečné třetí místo cenných šest bodů do klasifikace produkčního šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Sandell: Absolutně skvělé od startu do cíle!

foto

15. února 2009 • 21:00

Skvělý vstup do nové sezony zaznamenala posádka Patrik Sandell s Emilem Axelssonem, kteří v Norsku debutovali v barvách týmu Red Bull a dokázali hned první start nové mladoboleslavské zbraně na tratích světového šampionátu, Škody Fabia S2000, proměnit ve vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

toplist