www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Norway (PCWRC)

Tým Adapta v Norsku obětí sabotáže?

19. února 2009 • 03:00

Norská média v uplynulých dnech zahltila informace o možné sabotáži, které se měla odehrát při víkendové Rally Norway. Tým Adpta na druhý podnik letošní sezony mistrovství světa připravil dva vozy Subaru Impreza WRC 08 pro Madse Ostberga a Anderse Grondala. Premiéra ex-tovární zbraně v rukou soukromého týmu však nedopadal podle očekávání.

Za špatnými časy údajně může stát sabotáž neznámého pachatele. Při čtvrtečním shakedownu Östbergovo Subaru fungovalo bez nejmenší chyby, ale během páteční etapy se projevil nečekaný problém. Na přejezdu mezi RZ chtěl Nor změnit nastavení tlumičů a podvozku, ale z neznámých důvodů nešlo změnu provést. Ostberg si pomyslel, že technika asi zamrzla, ale v sobotu tým přišel s šokujícím poznatkem.

Tlumiče byly připraveny tak, aby nemohly být přenastaveny. „Jsem si zcela jist, že to neudělal nikdo z našeho týmu,“ říká Mads Östberg, který je přesvědčen, že sabotáž provedl někdo v uzavřeném parkovišti po čtvrteční speciálce. Záhadou je, že na voze nebyli žádné známky násilného vniknutí. Na úpravu svého vozu bez souhlasu si stěžoval také Henning Solberg z týmu Stobart. Celou věc předal tým Adapta Mezinárodní Automobilové Federaci a pořadatelům Norské Rally.

Ohledně ostrahy vozů v uzavřeném parkovišti měly problémy i jiné týmy včetně továrních, některé z nich si dokonce najaly na následující noci ochranku. „Jsme si jistí, že se to muselo udát v uzavřeném parkovišti. A v těchto chvílich jsou za auta zodpovědní pořadatelé. Nesnažíme se nějak brojit proti pořadatelům, ale spíše upozornit FIA i zainteresované činovníky, aby to prošetřili a v budoucnu se to neopakovalo,“ dodal Morten Östberg, otec Madse Östberga.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
19.02.2009 22:18
Pluto - moderátor
Pěkné video 'naštvanosti' Henninga Solberga: odkaz na forum.autosport.cz
19.02.2009 15:10
Mirekfric
Takových obvinění už v minulosti bylo a jen výjimečně se ukázalo, že to byla pravda...

Spíš mi to přijde jako pokus odvést pozornost od vlastního debaklu.
19.02.2009 09:27
vasek
To je ale silné osočení,nebo jen výmluva?!!Ikdyž proč né?
19.02.2009 07:45
hoppy
No,hlavně že se jim z UP nic neztratilo...
toplist