www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Norway (PCWRC)

Tajemno kolem Rautenbachova norského odstoupení

20. února 2009 • 07:00

Zimbabwský jezdec Conrad Rautenbach nakonec nebyl klasifikován v závěrečných výsledcích víkendové Rally Norway. Mladý pilot juniorského týmu Citroën odstoupil ze soutěže pouhých třista metrů před oficiálním cílem celé soutěže.

Rautenbach absolvoval všechny rychlostní zkoušky a dovezl auto do předcílového servisu, kde mu bylo činovníky Citroënu doporučeno odstoupit ze soutěže. „Nevím přesně, proč jsem byl požádán o odstoupení, ale vím, že motor našeho auta nefungoval dobře. Možná technici při kontrole objevili nějaká závažný problém,“ řekl k odstoupení samotný Rautenbach.

Díky tomuto odstoupení nebyl poškozen absencí ve výsledkové listině pouze samotný pilot, ale také nový Citroën Junior Team, pro který by Rautenbach svým přejetím cílové rampy vybojoval jeden bod do hodnocení týmů, zároveň by ale motor auta musel zůstat zaplombován a použit při další soutěži.

Nemožnost použití tohoto motoru na další soutěži by znamenala pětiminutovou penalizaci, použití stejného motoru by v případě vážnější závady téměř určitě vedlo k odstoupení ze závodu. Conrad Rautenbach se tak stal jediným jezdcem zaregistrovaným do hodnocení týmů, který nedokončil Rally Norway.

-plu- , -mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.02.2009 21:24
MichaelD
Co víte, politika se prokousává do všech řad.... :-)
20.02.2009 17:55
Dreky
to myslím, že vůbec:-)
20.02.2009 13:33
Mirekfric
A nebo už to nějak souvisí s nedávno zveřejněným EU blacklistem osob podporujících Mugabeho režim? To ale asi ne...
toplist