www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 09 - Rally 1000 Miglia

Michal Solowow pojede opět mistrovství Evropy

25. února 2009 • 14:30

Stáj Cersanit Rally Team úřadujícího evropského vicešampiona Michala Solowowa odhalila plány pro nadcházející sezónu. Polský pilot se opět zaměří na starty v seriálu mistrovství Evropy, kromě toho bude startovat i na vybraných soutěžích domácího šampionátu.

„V současné době plánujeme starty ve všech soutěžích mistrovství Evropy, ale nakonec jsme se dohodli ještě nezveřejňovat celý program na letošní rok. Vše bude záležet na naší výkonnosti i dosažených výsledcích v mistrovství Evropy. Podle zpráv, které jsme měli už na počátku roku i co jsme se dozvěděli teď na předávání cen v Praze, čeká nás hodně zajímavá sezóna,“ prozradil Solowowův spolujezdec Maciej Baran.

„Jsme jen trošku nemile překvapeni z navýšení počtu podniků na jedenáct, to už je trochu moc. Očekávali jsme naopak snížení na devět. Asturias a du Valais jsou pro nás absolutně neznámé. Naopak je dobře, že se vrátila Rally ELPA - je to jedna z mála šotolinových soutěží a byla by škoda na ní chybět.

Protože se čtyři soutěže jedou i jako součást IRC, představíme se i v tomto seriálu. Jsme za to hodně rádi, protože konkurence mnohonásobně naroste a bojovat proti takovým soupeřům je skutečně vzrušující.

Co se týče polského šampionátu, rozhodneme se až po prvním Rajdu Krakowski. Momentálně se celý tým poctivě připravuje na novou sezónu. Analyzujeme loňské podniky, připravujeme logistiku a testujeme auto. Věřím, že celý tým bude na letošní sezónu maximálně připravený,“ dodal Baran.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist