www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 09 - Rally 1000 Miglia

Jan Černý má za sebou svůj první závod Mistrovství Evropy

foto

1. května 2009 • 04:00

závodů zařazených do Mistrovství Evropy. 1000 Rally Miglia jsme vybrali také proto, že byla zařazena do projektu Pirelli Star Driver, kterého se letos účastníme. Naším cílem je získávat co nejvíce zkušeností, poznávat různé charaktery tratí a povrchů. Z tohoto důvodu je v plánu co nejvíce startů v zahraničí.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Rally 1000 Miglia od Cricketa

foto

30. dubna 2009 • 06:00

Před dvěma týdny se v okolí italského města Brescia uskutečnil zahajovací podnik letošního evropského šampionátu, Rally 1000 Miglia. Spoustu záběrů z tohoto napínavého závodu si můžete prohlédnout ve dnešním videu, jehož autorem je náš redakční spolupracovník Cricket.

žádný příspěvek celý článek »

Mille Miglia v režii domácích posádek

foto

18. dubna 2009 • 19:30

V okolí italské Brescie se tento víkend uskutečnil zahajovací podnik mistrovství Evropy, Rally Mille Miglia. Tradičně spíše chudé pole kontinentálního seriálu hrálo do karet domácím posádkám, které celkem suverénně Miglii ovládly. Do bojů se zapojili i dva čeští účastníci, Antonín Tlusťák a Jan Černý se ale po dvou dnech zápolení umístili až na konci výsledkové listiny ME.

příspěvků: 14 celý článek »

Sledujte Rally 1000 Miglia ON LINE

foto

18. dubna 2009 • 07:00

Po páteční etapě kraluje letošnímu ročníku Rally 1000 Miglia dvojice Renato Travaglia x Giandomenico Basso. Domácí pilot Peugeotu zatím vede o nepatrných 1.8 vteřiny. Druhá etapa má na programu 6 RZ, úvodní test startuje v 9:46.

příspěvků: 8 celý článek »

Spuštěn oficiální televizní kanál mistrovství Evropy

foto

14. dubna 2009 • 20:00

Čtrnáct dní po prvním aprílu tentokráte přinášíme skutečně seriózní zprávu spuštění nového projektu. Ve spolupráci oficiálních stránek www.rally-erc.com a italského televizního specialisty Cricketa vzniká unikátní internetový televizní projekt, který by měl mapovat letošní seriál mistrovství Evropy.

příspěvků: 5 celý článek »

Todor Slavov pojede mistrovství Evropy

foto

13. dubna 2009 • 19:30

Jeden z nejtalentovanějších bulharských jezdců současnosti, Todor Slavov, se v letošním roce představí v seriálu mistrovství Evropy. Bez vydatnější podpory sponzorů by chtěl zabojovat o titul v nově vypsané kategorii určené vozům s jednou poháněnou nápravou.

příspěvků: 1 celý článek »

Krum Donchev testoval před Rally 1000 Miglia

foto

13. dubna 2009 • 02:00

Krum Donchev přesedlal v průběhu loňské sezóny na Peugeot 207 S2000, ani skvělý finiš však nakonec nestačil na víc než post vicemistra Bulharska. V letošním roce by se chtěl sympatický Bulhar opět pokusit zaútočit na domácí titul, kromě toho pak spřádá plány i na účast v mistrovství Evropy.

příspěvků: 6 celý článek »

Dimitar Iliev představil nové barvy pro rok 2009

foto

11. dubna 2009 • 22:00

Pětinásobný bulharský multišampion Dimitar Iliev na dnešní tiskové konferenci oficiálně představil nové zbarvení svého soutěžního Mitsubishi Lancer Evo IX v rámci prezentace nově vytvořené stáje BTC ADSL Rally Team. Telekomunikační společnost BTC se stává jeho novým partnerem pro letošní sezónu.

příspěvků: 7 celý článek »

Seznam registrovaných jezdců do mistrovství Evropy

foto

9. dubna 2009 • 19:00

Dnes byl zveřejněn první seznam jezdců, kteří se přihlásili do letošního ročníku mistrovství Evropy. Přestože přibyla nově vypsaná kategorie dvoukolek, na zvýšení zájmu o registraci se to příliš neprojevilo. Uveřejněný seznam nemusí být konečný, posádky mají možnost se dopřihlásit až do startu čtvrtého závodu.

příspěvků: 2 celý článek »

Luca Betti pojede Evropu s vlastním Peugeotem

foto

9. dubna 2009 • 15:00

V loňském roce chtěl Luca Betti zaútočit na titul mistra Evropy, velké problémy se stájí F.R Special Cars vyústily v naprosté znechucení. Proto se jednatřicetiletý rodák z Cunea rozhodl pro radikální řez a založil si vlastní tým.

příspěvků: 6 celý článek »

Seznam přihlášených na Rally 1000 Miglia

foto

9. dubna 2009 • 11:00

Celkem 94 posádek je možné najít na seznamu přihlášených k zahajovacímu podniku letošního evropského šampionátu, kterým bude koncem příštího týdne tradiční Rally 1000 Miglia s centrem v Montichiari nedaleko Brescie.

příspěvků: 2 celý článek »

Do projektu Pirelli Star Driver přihlášeno zatím 16 jezdců

foto

9. dubna 2009 • 09:00

Celkem 16 jezdců se zatím přihlásilo do kvalifikace na Pirelli Shootout, tedy do základního kroku, na jehož konci se budou rekrutovat účastníci Pirelli Star Driver v seriálu produkčních vozů mistrovství světa v roce 2010. Prvním kvalifikačním podnikem bude již příští týden Rally Mille Miglia.

příspěvků: 6 celý článek »

Honza Černý na slavné Rally 1000 Miglia

foto

7. dubna 2009 • 12:00

Již za necelé tři týdny se posádka Jan Černý – Pavel Kohout představí na další zahraniční soutěži, kterou bude tentokráté italská Rally 1000 Miglia. Jedná se o velmi náročný závod zařazený do Mistrovství Evropy a naší posádku zde čeká opravdu velká porce kilometrů a zkušeností. Rally 1000 Miglia je také prvním závodem projektu Pirelli Star Driver, jehož se Honza s Pavlem letos účastní. Sportovním náčiním bude opět modré Subaru připravované týmem Běhálek Sport.

žádný příspěvek celý článek »

Corrado Fontana potvrdil starty v mistrovství Evropy

foto

23. března 2009 • 07:00

Italský pilot Corrado Fontana potvrdil, že se i v letošním roce bude soustředit na starty v mistrovství Evropy. I přes vítězství na chorvatské INA Delta Croatia Rally nedopadla loňská sezóna podle jeho představ, i letos však bude patřit k nejžhavějším kandidátům na titul.

žádný příspěvek celý článek »

Michal Solowow pojede opět mistrovství Evropy

foto

25. února 2009 • 14:30

Stáj Cersanit Rally Team úřadujícího evropského vicešampiona Michala Solowowa odhalila plány pro nadcházející sezónu. Polský pilot se opět zaměří na starty v seriálu mistrovství Evropy, kromě toho bude startovat i na vybraných soutěžích domácího šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist