www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rali de Portugal (PCWRC+JWRC)

Na Vodafone Rally Portugal přihlášeno 74 posádek

3. března 2009 • 20:40

Po hodně chabých startovních listinách v prvních třech soutěžích to vypadá, že se na soutěži v Portugalsku poprvé dostane počet startujících na rozumnější hodnotu a poprvé přesáhne číslovku padesát.

36 startujících bylo v Irsku, 42 v Norsku a aktuální seznam přihlášených na Rally Cyprus čítá 35 posádek, přičemž soutěže se určitě nezúčastní původně přihlášený Andreas Mikkelsen. Vodafone Rally de Portugal bude první 'klasickou' soutěží zařazenou do světového šampionátu a zájem je hned vidět.

Samozřejmě, hodně tomu napomáhá fakt, že soutěž je zařazena do řady rozličných šampionátů. O body v okolí města Faro totiž budou bojovat portugalci ve svém národním šampionátu, soutěž je zařazena do poháru vozů Ford Fiesta, obdobně jako kyperská soutěž se na Pyrenejském poloostrově představí seriály JWRC a PCWRC, šestici posádek přiveze i projekt Pirelli Star Drivers.

Co se týče seriálu PCWRC, do něj se přihlásilo 19 posádek, z toho 14 se očekává v Portugalsku. Původně se do něj přihlásily i dva týmy italské stáje Top Run, ti ale svou přihlášku stáhli. Hosty s divokými kartami v rámci této série budou Bruno Magalhaes a Ricardo Moura.

S kategorií JWRC je to již horší. V letošním roce se do juniorského světového šampionátu přihlásilo pouhopouhých devět posádek, sedm z nich by se mělo objevit v Portugalsku. V této kategorii pak pořadatel nevyužil své možnosti udělit divoké karty a tak počet posádek zůstane na číslici o jedné nižší, než je počet bodovaných jezdců.

Pro diváky v současnosti nejprotěžovanější kategorie vozů WRC čítá celkem 18 exemplářů včetně dvou 'rodinných' holandských týmů Van Merksteijnů a Kuipersů.

Veškeré informace k Diskuze k Vodafone Rally de Portugal najdete ZDE

Diskuze k Vodafone Rally de Portugal

-plu- , -mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist