www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rali de Portugal (PCWRC+JWRC)

Patrik Sandell hodnotí Kypr s Portugalskem a před Sardinií exkluzivně pro AutoSport.CZ

foto

20. května 2009 • 22:00

Po velice kvalitním výkonu na Rally Cyprus si Patrik Sandell připsal druhé vítězství v hodnocení PCWRC v letošním roce. Zkompletovat hattrick se mu však na Rallye de Portugal nepodařilo, když hned v úvodu havaroval. Další šanci dostane již tento víkend v Itálii.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Peták v Portugalsku mezi vozy A6 třetí

foto

10. dubna 2009 • 21:00

Příbramský jezdec Josef Peták má za sebou dva víkendy plné rally, když před čtrnácti dny startoval se svým speciálem Peugeot 207 Super 2000 na Valašské rally a hned následující víkend usedl do vozu Citroën C2 Super 1600.

žádný příspěvek celý článek »

Havárie Jaromíra Tarabuse v Portugalsku

foto

10. dubna 2009 • 11:00

Po úspěšných vystoupeních v podobě pátého a šestého místa v šampionátu produkčních vozů čekal Jaromíra Tarabuse třetí start v mistrovství světa na Rally Portugal. Na místě spolujezdce zaskakoval za zaneprázdněného stabilního spolujezdce a týmového manažera Daniela Trunkáta týmový poradce, a především velezkušený spolujezdec Filip Schovánek. Bohužel, soutěž pro posádku skončila dříve, než pořádně začala, a to velkou nehodou na shakedownu, kterou můžete vidět na fotografiích.

příspěvků: 1 celý článek »

Hirvonen vybojoval v Portugalsku druhé místo

foto

7. dubna 2009 • 10:00

Posádka týmu BP Ford Abu Dhabi ve složení Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen se opět prosadila na stupně vítězů, když v portugalské rallye dojela na druhém místě. Pro finskou dvojici to bylo již čtvrté „medailové“ umístění v řadě. Po čtyřech z dvanácti podniků světového šampionátu náleží této posádce druhé místo v průběžném pořadí.

příspěvků: 1 celý článek »

Loeb, Elena a Citroën počtvrté v řadě

foto

7. dubna 2009 • 08:00

Sébastien Loeb, Daniel Elena a Citroën Total WRT prodloužili svou neporazitelnost v letošní sezoně čtvrtým vítězstvím v řadě, v pořadí už 51. v seriálu mistrovství světa. Dani Sordo a Marc Martí zajeli ve skvělé formě a v Algarvé stanuli podruhé v této sezoně na stupních vítězů, konkrétně na 3. místě. To vše přispělo k tomu, že Citroën zvýšil své vedení v Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád veze z Portugalska první bod

foto

7. dubna 2009 • 06:00

Portugalská Rally byla první soutěží Martina Semeráda v rámci projektu Pirelli Stars Driver. Společně se svým stálým spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou usedl do nového Mitsubishi Lancer EVO X, které připravil tým Ralliart Italy. Druhá šotolinová soutěž, zařazená do Mistrovství světa produkčních vozů PWRC čítající tři etapy zvlněnou Portugalskou krajinou, přinesla mladému českému jezdci první bod do hodnocení šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg odvezen do nemocnice

foto

6. dubna 2009 • 17:00

Norský jezdec Petter Solberg dokázal na portugalské soutěži vybojovat čtvrté místo v absolutní klasifikaci, moc si jej však neužil. Jeho zdravotní problémy z Rally Cyprus přetrvávaly a tak byl dnes převezen do nemocnice v Monacu.

příspěvků: 1 celý článek »

Martin Prokop opět na stupních vítězů

foto

5. dubna 2009 • 19:00

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem vybojovali v závěru Portugalské rally výtečné druhé místo v produkční klasifikaci. Celkově obsadili desáté místo, což je jejich nejlepším výsledkem dosavadní kariéry.

žádný příspěvek celý článek »

Portugalsko: Dalších deset bodů pro Loeba

foto

5. dubna 2009 • 15:50

Sebastien Loeb i na čtvrté soutěži letošního mistrovství světa FIA v automobilových rally získal maximální počet bodů. Francouzskému jezdci opět dokonale vyšla taktika, když správně předpokládal, že pozice prvního jezdce na trati bude dnes výhodou. Mikko Hirvonen se tak opět musel spokojit pouze s druhým místem.

příspěvků: 3 celý článek »

Sledujte Rali de Portugal ON LINE

foto

5. dubna 2009 • 08:30

Závěrečný den Vodafone Rali de Portugal rozhodne o tom, zda Sebastien Loeb načne šestou desítku světových triumfů, nebo Mikko Hirvonen získá první letošní vítězství. Tajenku soutěže definitivně odhalí až dnešní sprinterská 80kilometrová etapa. Závěr Portugalské rally můžete sledovat živě se serverem AutoSport.CZ.

příspěvků: 1 celý článek »

Z tempa vyvedl Prokopa zadní diferenciál

foto

5. dubna 2009 • 07:00

Na třetí pozici produkční klasifikace se po náročné druhé etapě Portugalské rally posunuli Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem. Celkově figurují na 14. místě. Za nádherného slunečného počasí, s koloritem mračen hustého prachu pokračovala Portugalská rally druhou etapou ve stejné oblasti jako předchozí den.

žádný příspěvek celý článek »

Portugalsko: Po druhém dni vše v tradičních kolejích

foto

4. dubna 2009 • 21:40

Druhý den letošní Portugalské rally se nesl ve znamení letošního klasického 'stereotypu' Sebastien Loeb vs. zbytek světa. Úřadující mistr světa se dostal do vedení hned po druhém dnešním testu, tedy celkově po RZ 9, a kromě toho dokázal zvítězit na všech šesti sobotních měřených úsecích.

žádný příspěvek celý článek »

Po první etapě vede v Portugalsku Hirvonen

foto

4. dubna 2009 • 01:00

Bez tradičního taktizování se obešla první etapa letošní Vodafone Rali de Portugal, čtvrtého podniku mistrovství světa. Zaváhání svých soupeřů či jejich technických problémů využil Mikko Hirvonen k vítězství v prvním dni této šotolinové soutěže.

příspěvků: 1 celý článek »

Martin Semerád smolně zahájil Portugalskou Rally.

foto

4. dubna 2009 • 00:00

Portugalská Rally zařazená do kalendáře Mistrovství světa napíše další kapitolu v kariéře mladého soutěžního jezdce z České republiky, Martina Semeráda. Společně se svým spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou dnes odstartovali do jejich třetí společné soutěže Mistrovství světa, ale poprvé v novém týmu Pirelli Stars Driver (PSD). Tým pěti talentovaných mladíků z různých konců světa čeká premiérová soutěž projektu PSD a rovněž premiéra za volantem nového Mitsubishi Lancer EVO X.

žádný příspěvek celý článek »

Problémy s brzdami stály Prokopa hodně času

foto

3. dubna 2009 • 23:00

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem figurují po první etapě Portugalské rally na páté příčce produkční klasifikace. Na nejrychlejšího Portugalce Arminda Arauja ztrácí česká dvojice více než minutu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist