www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - FxPro Cyprus Rally 2009 (PCWRC+JWRC)

Juniorský tým Citroënu na Kypr připraven

11. března 2009 • 12:00

Juniorský tým Citroenu se v minulých dnech vydal sbírat zkušenosti s výzvou v podobě asfaltových tratí s vozy připravenými na nezpevněný povrch. Cenné kilometry ukrajovali při pětidenním testu všichni tři piloti a celé trio se shodlo na nalezení dobrého setupu pro nadcházející podnik, kterým bude již o tomto víkendu Kyperská rally, jedoucí se netradičně na smíšeném povrchu.

„Conrad Rautenbach usedl za volant na dva dny, kdy měl šanci získat zkušenosti s šotolinovým setupem na asfaltu. Evgeny Novikov odjezdil také dva dny, zatímco Sebastien Ogier strávil ve voze jeden den. Bylo velmi důležité, aby si všichni naši jezdci vyzkoušeli auto před startem této soutěže. Druhý a třetí den jsme testovali vůbec poprvé v tomto roce na šotolině. Všichni měli z vozu dobrý pocit a byli spokojeni i se setupem, což je povzbuzující,“ říká Benoit Nogier, manager juniorského týmu Citroënu.

Do hodnocení týmů budou stejně jako v předešlé soutěži nominováni Evgeny Novikov s Conradem Rautenbachem. Kyperská soutěž však bude zcela nová pro všechny tři členy týmu. „Již dříve jsem jel na asfaltu s šotolinovým nastavením, ale nikdy to nebylo více než pár set metrů,“ říká Rautenbach. „Na Kypru budeme muset odjet celou etapu na šotolinových pneumatikách. Bude to velmi zvláštní zkušenost. Auto nebude mít tolik gripu, na který jsme zvyklí, což bude ve finále znamenat o hodně víc smyků. Jsem si jistý, že to bude pro diváky dobrá zábava! Test dopadl velmi dobře a doufám, že se do toho na nadcházející rally brzy dostaneme,“ končí Zimbabwan.

„S šotolinovým testem jsem byl velmi spokojený. Brzy jsem našel v autě dobrý rytmus. Jelikož je to náš teprve druhý start s vozem WRC, nestanovujeme si v ohledu na výsledek žádné cíle. Klíčové je v této soutěži to, že budeme mít šanci odjet něco na šotolině a připravit se tak na zbytek šampionátu. Není třeba se příliš soustředit na úvodní etapu, soutěž bude hodně dlouhá,“ vysvětluje své cíle ruská vycházející hvězda Evgeny Novikov.

Po úspěšném dokončení prvních dvou podniků sezony si stejné cíle dává i třetí pilot týmu, úřadující juniorský šampion Sebastien Ogier. „Je to jen o získání zkušeností na zcela nové soutěži. Chceme začít opatrně, ale budeme připraveni na to šlápnout!“ říká.

Video z testu Novikova před Rally Cyprus

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.03.2009 18:38
Pluto - moderátor
Video z testu Novikova před Kyprem: odkaz na forum.autosport.cz
toplist