www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Agrotec Würth Rally Hustopeče

Sýkoru zastavila prasklá kliková hřídel

21. dubna 2006 • 02:30

Prakticky do poslední chvíle před startem ladil Jan Sýkora novou elektroniku své Felicie, která odmítala spolupracovat. Z boje o bronz ve třídě A5 jej v Hustopečích nakonec vyřadila kliková hřídel.

V Okříškách dojížděl Jan Sýkora do cíle s poškozenou převodovkou bez druhého rychlostního stupně a přesto statečně bojoval o stříbro v nejslabší áčkové třídě. V pauze před Agrotec rally se tedy věnoval repasi převodové skříně a také nové elektronice motoru, která měla za úkol zvýšit konkurenceschopnost jeho vozu v souboji s novějšími fabiemi, nebo silnějšími feliciemi kit car. Ještě v pátek večer to vypadalo, že největší kámen úrazu bude ve skloubení nové elektroniky motoru s elektroinstalací vozu, které spolu odmítaly spolupracovat. Vše se večer před startem podařilo vyřešit a dostat do stavu, v jakém se mohli Jan Sýkora spolu s Martinou Škardovou měřit se svými soupeři ve třídě A5 v boji o stupně vítězů.

První dvě vložky tomu také nasvědčovaly. Po čtvrtém času na první, se probojovali o erzetu později na bronzovou příčku. Vedoucí duo Ducháček - Hora se sice vzdalovalo, ale rýsoval se slušný souboj s Markem Kuldou. Bohužel druhá vložka byla tou poslední, do které bílá felicie s domovským právem ve Vlčicích odstartovala. Do cíle tohoto měřeného již dojela s dodýchávajícím motorem a přesto si Honza s Martinou připsali třetí nejrychlejší čas ve třídě. Příčinou následného odstoupení byla prasklá kliková hřídel.

„Asi se to dalo čekat. Postupně celé auto předěláváme a repasujeme. Soustředili jsme se na karoserii a podvozek, pak přišla na řadu převodovka. Nyní jsme ladili elektroniku a motor měl být na řadě hned potom, takže se do něj nyní můžeme hned z gruntu pustit, abychom do Tišnova byli opět připraveni,“ řekl po svém odstoupení Honza, který samozřejmě nebyl nijak nadšený, ale zároveň neztrácel optimismus. Dosažené časy na erzetách, které absolvoval, mu k tomu dávají dostatek důvodů.

Milan Hauer ; foto: František Dušek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist