www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - FxPro Cyprus Rally 2009 (PCWRC+JWRC)

Munchi's na Kypru vstoupil do mistrovství světa

17. března 2009 • 08:00

Při uplynulé kyperské rally si svou letošní premiéru odbyl argentinský Munchi's Ford, který díky novým pravidlům světového šampionátu může bodovat do hodnocení týmů i přesto, že nasadil pouze jeden soutěžní speciál.

Villagra startující stejně jako v loni s Focusem WRC 08 nezářil rychlou jízdou, ale vyrovnanými časy na začátku první desítky. Na bodované pozice proklouzl až ve třetí etapě a díky výpadkům favorizovanějších posádek se dostal až na uspokojivé sedmé místo a to také díky výpadku Ogiera. Na poslední rychlostní zkoušce dokonce zajel svůj první letošní čas v první osmičce.

„Byl to pro nás skvělý víkend a skvělý start do mistrovství. Je opravdu dobré bodovat do hodnocení jezdců i týmů hned v prvním závodě sezony. Byla to velmi těžká rally, musel jsem jet opatrně v bahnitých sekcích. Měli jsme problém s ruční brzdou na nejdelší rychlostní zkoušce. Obecně platí, že to pro nás byl dobrý víkend a měli jsme několik dobrých mezičasů na zkouškách. Tým odvedl dobrou práci. Zlepšil nastavení podvozku a po této změně jsem se v autě cítil velice dobře, což je před startem v Portugalsku velmi pozitivní,“ komentuje svou letošní premiéru čtyřicetiletý Argentinec.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist