www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rali de Portugal (PCWRC+JWRC)

Grönholmova Impreza WRC S14 představena

20. března 2009 • 08:00

Britský tým Prodrive, který v předešlých letech působil jako prodloužená ruka automobilky Subaru a nasazoval jejich vozy pod hlavičkou továrního týmu Subaru WRT, včera oficiálně představil vůz Marcuse Grönholma, který se s ním představí po šestnáctiměsíční pauze při Portugalské rally, nejbližším podniku světového šampionátu.

Vůz, se kterým se dvojnásobný světový šampion postaví na start, bude téměř identický s tím, který ještě v loňském roce sedlali Petter Solberg, Chris Atkinson nebo na vybraných podnicích i Brice Tirabassi. „Kvůli homologačním omezením jsme mohli na autě udělat jen drobné změny, nejvýznamnějším rozdílem tak budou tlumiče Öhlins. Ideální by bylo, kdyby mohl Marcus strávit za volantem více času, ale jsem si jist, že se svými dlouholetými zkušenostmi najde v Impreze velmi rychle správný rytmus,“ věří David Lapworth, technický ředitel Prodrive.

Grönholm dokončil v tomto týdnu test ve Walesu a před Portugalskem se s týmem ještě v příštím týdnu vydá na dvoudenní test do Španělska. Finův start byl umožněn díky dohodě s Portugeuse Tourist Board, Impreza se na start postaví pod hlavičkou samotného Prodrive, přičemž servisní zázemí bude sdílet s týmem Adapta WRT Mortena Östberga.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist