www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Sata Rally Acores

Duval by se rád svezl v IRC

21. března 2009 • 14:00

V loňském roce se Francois Duval představil na vybraných soutěžích mistrovství světa, do seriálu IRC zabrouzdil pouze jednou, když mu pořadatelé Rally de Portugal zaplatili start s Fiatem Grande Punto S2000. Bývalý tovární jezdec Fordu a Citroënu by se rád do tohoto seriálu vrátil.

Jak již bylo dříve naznačeno, Francois Duval by se rád zúčastnil domácí Ypres Westhoek Rally se Škodou Fabia S2000 za podpory belgického importéra Škody a týmu Reného Georgese. „Rád bych se svezl nejen na domácí soutěži, ale také na některých dalších soutěžích IRC. Míří do něj totiž řada kvalitních pilotů, je to totiž vynikající příležitost se ukázat. Pro mě je to v současnosti mnohem zajímavější, než mistrovství světa. Rád bych se představil alespoň na dvou nebo třech závodech,“ prozradil Francois Duval.

Zatím není úplně definitivně jasné, s jakým vozem to bude. Před třemi týdny se Duval zúčastnil testů s Volkswagenem Polo S2000, se kterým by se měl objevit na prvním podniku belgického šampionátu, TAC Rallye. Není vyloučen ani jeho start se stejným vozem na SATA Rally Acores, čtvrtém podniku letošního seriálu IRC.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist