www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - KCB Safari Rally

Safari Rally se v rámci IRC přeci jen pojede

21. března 2009 • 14:15

Dlouhou dobu visel otazník nad zařazením KCB Safari Rally v seriálu IRC. V těchto dnech však zástupci afrického organizátora i Eurosport Events potvrdili, že letošní ročník bude s definitivní platností součástí Intercontinental Rally Challenge.

Sedmapadesátý ročník jedné z nejznámějších afrických soutěží se pojede o prvním dubnovém víkendu, centrum bude mít opět v hlavním keňském městě Nairobi, kde se uskuteční i úvodní superspeciální zkouška, odkud se posádky pro první sobotní etapu přesunou do oblasti Nakuru a Lake Elementalia. Nedělní závěrečná etapa se přiblíží zpět k Nairobi, zkoušky povedou kolem malého města Athi River.

„Safari rally je celosvětově známý podnik a je velice důležitý pro seriál IRC. Pro letošní rok je zařazena v kalendáři a určitě tam zůstane, i když rozumíme většině týmů, proč se rozhodly do Afriky nevydat. Rozumíme jim a rozhodně je nebudeme do ničeho nutit,“ prozradil hlavní manažer šampionátu IRC Marcello Lotti.

Safari Rally byla v roce 2007 zahajovacím podnikem tehdy začínajícího seriálu IRC. V loňském roce byla po známých bezpečnostních problémech v Africe z kalendáře vyřazena a jela se jen jako 'Supporter Event'. Pro letošní rok se soutěž vrátila zpět do seriálu. Ze šestašedesáti přihlášených posádek však nikdo nepomýšlí na pravidelnější účast v šampionátu.

Veškeré informace k KCB Safari Rally najdete ZDE

Diskuze k KCB Safari Rally

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist