www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 09 - BP Ultimate Lavanttal Rallye

Oficiálně potvrzeno, Baumschlager pojede s Fabií rakouské mistrovství

23. března 2009 • 06:00

Již delší dobu se spekulovalo, že se Raimund Baumschlager představí se Škodou Fabií S2000 v rakouském šampionátu. Pro první závod - Jänner Rallye - ještě nebyl vůz připraven, na konci tohoto týdne se však několikanásobný rakouský šampion posadí za volant mladoboleslavského speciálu.

Jeden z nejznámějších rakouských pilotů se v současné době zaměřuje především na stavbu a provozování soutěžních vozů ve své vlastní firmě BRR a také vedení v PCWRC letos extrémně úspěšného Red Bull Rally Teamu. Kromě toho však pravidelně startovává také v domácím šampionátu.

Po několikaletých zkušenostech s vozy značky Mitsubishi se stal v loňském roce testovacím jezdcem Škody. Při vývoji nového vozu poznal jeho potenciál a začal dělat maximum nejet proto, aby tento speciál startoval v rámci Red Bull Rally Teamu, ale aby se s tímto vozem mohl představit i on sám v rámci domácího šampionátu.

Tajný sen se 'Mundlovi' podaří uskutečnit již na konci tohoto týdne, kdy poprvé na soutěži usedne do speciálu Škoda Fabia S2000. Premiérou českého vozu na rakouských silnicích bude poctěna Lavanttal Rallye.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.03.2009 10:50
Karbonyl - moderátor
Ještě by chtělo dodat, že rakouský program je založený na dodání druhého auta do BRR a jedná se zároveň o poloficiální pokračování testovacího programu Škody Motorsport.
toplist