www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Sata Rally Acores

Guy Wilks by rád jel IRC s Protonem

30. března 2009 • 08:00

Úřadující britská šampion Guy Wilks zatím nemá definitivně jasno o startech v letošní sezóně. Rád by se však zapojil do seriálu Intercontinental Rally Challenge, nejpravděpodobnější je jeho účast na vybraných soutěžích s Protonem Satria Neo S2000.

Guy Wilks byl před začátkem letošní sezóny dohodnut na startech se Subaru Impreza WRC, po odchodu továrního týmu však z těchto plánů sešlo. „Je to velká škoda, ale nedá se nic dělat. Nemá smysl se ohlížet, co bylo, bylo. Je potřeba hledat další možné varianty našich startů. Rád bych se představil na některých soutěžích IRC. Tento seriál se mi hodně líbí, získává čím dál tím víc na popularitě mezi jezdci, týmy i fanoušky,“ prozradil britský jezdec.

Ten si před třemi týdny vyzkoušel na testech ve Velké Británii vůz Proton Satria Neo S2000. Právě s týmem MEM vede zatím nejvážnější jednání ohledně startů v IRC, všechny subjekty jsou velice blízko dohodě na Wilksově startu s tímto vozem při květnové Sata Rally Acores.

„Už jsem měl možnost si Proton vyzkoušet na jednodenních testech a jsem z něho nadšený. Samozřejmě, je tam ještě několik oblastí, na kterých by se dalo zapracovat a jsem si jistý, že se to podaří. Doufám, že se nám v seriálu IRC podaří zajet dobrý výsledek,“ dodal závěrem Guy Wilks.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist