www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Sata Rally Acores

Julien Maurin pojede IRC s Polem a možná i s Fabií

30. března 2009 • 21:00

Francouzský jezdec Julien Maurin zvažoval v letošní sezóně účast v seriálu PCWRC, nakonec se však rozhodl pro starty v čím dál prestižnějším šampionátu Intercontinental Rally Challenge. Na pěti soutěžích by se měl představit v barvách týmu René Georges Rallysport.

Premiéru v tomto týmu by si měl odbýt již na začátku května, kde by se měl postavit na start SATA Rally Acores za volantem Volkswagenu Polo S2000. Dalšími soutěžemi v Maurinově programu jsou závody na Madeiře, španělském Principe Asturias, italském Sanremu a skotském RAC Scottish Rally. Na těchto závodech by však měl startovat již s vozem Škoda Fabia S2000. S tímto vozem by se pak za podpory Škody France měl objevit i na trojici domácích soutěží - Mont Blanc, Antibes a Var.

„Jsem velice rád, že se můžu přidat do takového seriálu, jako je IRC. Je to v současnosti nejideálnější varianta, jak nasbírat cenné zkušenosti, které jsou pro rozvoj každého soutěžního pilota podstatné. Kategorie Super 2000 se čím dál víc dostává do popředí zájmu všech zainteresovaných osob a jsou budoucností automobilových soutěží, proto je dobré do podobných vozů usednout. Zatím mám hodně zkušeností se šotolinou, ale s asfaltem to není tak dobré, proto se chci letos rozvíjet i na tomto povrchu,“ prozradil Julien Maurin.

Svou letošní soutěžní sezónu započal Maurin již na Rallye Monte Carlo, kde se představil s Fiatem Punto S2000 od italského týmu MRT by Nocentini. Za zrádného počasí si vedl celkem slušně a dokázal zajet několik slušných časů, ve finále jej však zradil motor. Na Azorských ostrovech se představí se svým stálým spolujezdcem Gilles Thimonierem v barvách jeho tradičních sponzorů Yacco a Eurodatacar.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
31.03.2009 13:00
Pluto - moderátor
To Čejda: Možná by to i mohl být on: odkaz na forum.autosport.cz
31.03.2009 12:50
Pluto - moderátor
Takto by mohl vypadat design Maurinovy Fabie S2000 - odkaz na forum.autosport.cz
31.03.2009 10:05
Cejda
Jeho spolujezdec jezdil dříve s Ragnottim že?
toplist