www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Cetelem Valašská Rally

Protrápená Valaška s tragickým koncem

6. dubna 2009 • 01:00

Valašská Rally byla pro posádku Jan Černý – Pavel Kohout premiérou v Mezinárodním mistrovství ČR v automobilových soutěžích s vozem nejvyšší kategorie. Posádka zde chtěla navázat na kvalitní výkon z lednové Jänner Rally. Kvůli velmi náročné první etapě, kde se příliš nedařilo a obrovské tragédii v závěru se bohužel jednalo o velmi smutnou premiéru.

„V současné době se snažíme koncentrovat na další závod, který se jede za necelé tři týdny. Bude se jednat o náš další start v zahraničí a čekají nás překrásné tratě italské Rally 1000 Miglia. Bude to pro nás jistě obrovská zkušenost a také nás čeká velká porce kilometrů,“ popisuje budoucí plány Honza.

Vraťme se však zpátky ke krátké rekapitulaci Valašské Rally. Celou páteční etapu provázely extrémní podmínky. Posádky byly nuceny zdolávat rychlostní zkoušky za tmy a za velmi hustého deště a silnice byly navíc plné vytahaných nečistot a bahna. Ačkoli se jedná o podmínky, ve kterých je Honza obvykle jako doma, tentokrát se příliš nedařilo. Na vině byla špatná volba pneumatik. „V úvodní sekci jsme se rozhodli pro mokré Matadory, což se nakonec ukázalo jako nesprávná volba. První vložku jsme bohužel absolvovali za sucha a ačkoli začalo hustě pršet již na té další rychlostní zkoušce, pneumatiky příliš nefungovaly. Do další sekce jsme obuli mokré BF Goodrich, které se chovaly o poznání lépe, avšak já již nemohl najít ztracenou jistotu. Dá se říci, že jsme se páteční etapou protrápili,“ hodnotí Honza Černý. Celý tým v této situaci vzhlížel k dalšímu dni, kdy se měly podmínky na trati radikálně změnit.

Jak letošní Valašská Rally skončila jistě všichni víte a proto není třeba obrovskou tragédii opět rozebírat. Za celý náš tým bychom chtěli vyjádřit upřímnou lítost nad třemi vyhaslými životy a soustrast všem pozůstalým stejně jako bratrům Lapdavským.

Pavel Kohout
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist