www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rali de Portugal (PCWRC+JWRC)

Petter Solberg odvezen do nemocnice

6. dubna 2009 • 17:00

Norský jezdec Petter Solberg dokázal na portugalské soutěži vybojovat čtvrté místo v absolutní klasifikaci, moc si jej však neužil. Jeho zdravotní problémy z Rally Cyprus přetrvávaly a tak byl dnes převezen do nemocnice v Monacu.

Lékařské vyšetření potvrdilo, že Solberg je nakažen bakterií z rodu Legionella. Ta způsobuje dvě formy onemocnění - legionářskou nemoc a Pontiackou horečku. Obě se projevují jako chřipka, provází je vysoká horečka, kašel a zápal plic, u osob se sníženou imunitou může nastat až smrt.

Petter Solberg strávil po Kypru několik dní v posteli s vysokými horečkami, před Portugalskem si myslel, že je vše v pořádku. Při kontrole před startem závodu doktor Citroënu objevil nákazu legionellou. Petterovi bylo doporučeno do soutěže neodstartovat, ten se však rozhodl i za pomoci antibiotik odjet.

Vodafone Rali de Portugal norský závodník absolvoval, hned po ní se však přihlásil do nemocnice v Monacu. „Nakazil jsem se na Kypru. Nemám o této nemoci příliš informací, ale vím, že v nejhorších případech to může dopadnout skutečně špatně,“ řekl Petter Solberg.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.04.2009 18:22
MichaelD
ouuu, tak to přeju brzké uzdravení.
toplist