www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Sata Rally Acores

Conrad Rautenbach na Sata Rally Acores s Peugeotem

7. dubna 2009 • 16:00

Portugalští organizátoři dalšího podniku IRC, Stara Rally Acores, dnes oficiálně oznámili dohodu s členem juniorky Citroënu Conradem Rautenbachem. Tento zimbabwský pilot by se měl na Azorských ostrovech představit s Peugeotem 207 S2000.

Rautenbach již má se seriálem Intercontinental Rally Challenge zkušenosti, před dvěma lety vyhrál Safari Rally, když porazil kompletní tovární tým Abarth. Bohužel pro něj však automobilka Subaru nebyla zaregistrována, takže jeho vítězství upadlo do zapomnění. Poslední dva roky brázdí mladík ze Zimbabwe v mistrovství světa za volantem Citroënu C4 WRC, naposledy dopadl neslavně o uplynulém víkendu v Portugalsku, kde jeho vůz shořel.

Pořadatelé Sata Rally Acores dělají maximum, aby měli kvalitní startovní pole a udrželi se v seriálu IRC. Rautenbach je první zahraniční hvězdou mimo obvyklé pole IRC, kterou se mohou pochlubit. Již je jasné, že úspěchem neskončily jednání o startu Toni Gardemeistera a Francoise Duvala, také požadovaných 40 000 euro od Marcuse Grönholma bylo nakonec nad ekonomické síly pořadatelů.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.04.2009 22:54
Karbonyl - moderátor
Duval je egoistický kašpar.
07.04.2009 22:41
Mirekfric
40 000 Eur z Gronholma bylo sice moc, ale Duval chtěl neoficiálně ještě výrazně víc...
toplist