www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. června 2024, Svátek má Jarmil, zítra Tamara

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Šumava nakonec pro Pecha !

19. dubna 2009 • 14:25

Až na závěrečném rychlostním testu letošní Mogul Šumava Rallye Klatovy 2009 se rozhodlo o tom, že celkovým vítězem soutěže se nakonec nestane Roman Kresta, ale jeho největší rival Václav Pech. Tomu se podařilo na posledních dvou zkouškách smazat Krestův náskok a do cíle dorazil nakonec o 1.4 vteřiny rychleji.

Krestu podle všeho zbrzdil stejný technický problém, s nímž se potýkal v průběhu včerejška, tedy čidlo nasávaného vzduchu do motoru. Třetí místo si v klidu pohlídal Pavel Valoušek, stejně tak jako Dan Běhálek, který si nikým neohrožován dojel pro výborné čtvrté místo. Pátý Jaromír Tarabus musel v závěru ještě přidat, aby si pojistil body za pátou příčku.

V souboji o šesté místo nakonec Karel Trojan přeskočil na předposledním testu Jana Jelínka, stejně tak jako osmý Vladimír Barvík pokořil matadora Václava Arazima až na závěrečné RZ 15. Umístění v elitní desítce udržel i Petr Hozák.

Mezi dvoukolkami se s přehledem radoval z prvenství Jan Sýkora na Renaultu Clio R3 před vozy kategorie S1600 v podání Peugeotu 206 Jiřího Vlčka a Fiatu Punto Jiřího Skoupila.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist