www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - Mogul Šumava Rally Klatovy

Sparrow Racing Team na Šumavě opanoval skupinu N

23. února 2006 • 09:40

Měsíc po úspěšném vystoupení na rakouské Jänner Rallye se vydal zlínský Sparrow Racing Team na západ Čech ke druhému podniku letošního mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, kterou byla tradiční Mogul Šumava Rallye Klatovy.

Neobvykle třídenní soutěž začínala již v pátek odpoledne pětikolovou okruhovou zkouškou nedaleko Klatov. Stěžejní část celého závodu se však odehrávala v sobotu, kdy bylo naplánováno celkem 12 rychlostních zkoušek na Strakonicku a Vimpersku. A jak již bývá na šumavské soutěži tradiční, povrch všech rychlostních zkoušek byl hodně rozmanitý - od suchého asfaltu přes mokrý, rozbředlý sníh, ledovici až po krásně uježděný sníh.

A přesně tento povrch sedí jedničce týmu Jaromíru Tarabusovi, vedle nějž opět usedl Daniel Trunkát. Od úvodních rychlostních zkoušek dával jasně najevo, že v rámci své třídy ani skupiny nemá vážnější konkurenci, a tak mnozí fanoušci srovnávali jeho časy s ostatními vozy s jedinou poháněnou nápravou. V samotném cíli na klatovském náměstí pak byla jediná dvoukolka, která Tarabusovi odolala Clio Romana Odložilíka. „Se soutěží jsme maximálně spokojeni. Vycházelo nám skoro vše, správně jsme volili pneumatiky, neměli jsme větších problémů, jízdu jsme si zkrátka skvěle užívali. Co se týče soupeřů, během první etapy jsme se snažili porovnávat časy s minutu před námi startujícím Dušanem Kouřilem s Puntem S1600. Pro neděli jsme si dali soukromý cíl udržet za zády Josefa Petáka, což se podařilo. Celkové 21. místo je velký úspěch, ve který jsem před startem ani nedoufal,“ prozradil Jaromír Tarabus.

Posádka Tarabus -Trunkát nakonec zvítězila v rámci skupiny i třídy o čtyři a půl minuty. Také druhou příčku však obsadila Honda ze stáje Sparrow Racing Team za volantem s Petrem Hozákem, kterého navigoval zkušený Ladislav Hršel. Až do své havárie byl jediným, kdo byl schopen držet s Hozákem krok, Tomáš Bičák. Po jeho odstoupení se držel Petr bezpečně na druhé příčce a tak si svou jízdu až do cíle náležitě vychutnával. „Jsme určitě spokojení. Náš cíl bylo dojet na bedně, což se nám podařilo. Hezky jsme se tu sklouzli, pobavili sebe i diváky, takže z toho máme dobrý pocit. Kvůli gumové loterii to bylo překvapivě těžké. Já jsem tady doma, takže jsem měl hlavně ze zkoušek na Vimpersku velkou obavu. Ale tím, jak to bylo těžké, jsem ještě víc rád, že jsme to zvládli tak dobře,“ řekl po cíli soutěže Petr Hozák.

Také v Klatovech startovala třetí posádka Hondy Civic VTi ze zlínského týmu v rukou Patrika Hlacha, kterého navigovala Veronika Matušová. Jejich účinkování však tentokrát nemělo příliš dlouhého trvání, když je na třetí rychlostní zkoušce zklamala převodovka.

Sparrow Racing Team vlétl do letošní sezóny v opravdu velkém stylu, když opanoval oba zahajovací podniky českého šampionátu. Další příležitost na prodloužení této série bude mít již koncem příštího týdne na tratích v okolí Okříšek nedaleko Třebíče, kde se pojede zahajovací podnik rallysprintového šampionátu, Rally Vysočina.

-Pluto-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist