www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Sparrow Racing Team na Šumavě vítězně

29. dubna 2009 • 07:00

Mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích se svým druhým dílem přesunulo na západ Čech, kde se uskutečnil letošní ročník tradiční Mogul Šumava Rallye Klatovy. Na jejím startu nemohl chybět ani zlínský tým Sparrow Racing, který tentokrát nasadil čtveřici vozů.

Prvního vítězství od loňské Rally Bohemia dosáhl Václav Dunovský. Společně s Davidem Šmeidlerem to však neměli vůbec jednoduché. V pátek se jelo na mokru, což poděbradský pilot nemá příliš v lásce. Největší soupeř Ondřej Blaťák měl v sobotu defekt, v neděli pak již nejrychlejší dvojici nestačil. Vyrovnaný souboj s Honzou Jakubcem dokázal Dunovský strhnout na svou stranu až v závěru.

Jan Jakubec si dal za cíl potrápit Václava Dunovského v boji o titul ve třídě N2. To se mu po celou soutěž dařilo, za svým soupeřem zaostal jen s nepatrnou ztrátou. Ta však v konečných výsledcích narostla, protože sbor sportovních komisařů nedokázal prokázat dostatek zdravého rozumu a na přerušených či zrušených rychlostních zkouškách popřiděloval mnohým posádkám nesmyslné.

Až ze Slovenska se vydal na západ Čech Martin Vaško, který upřednostnil start na Šumavě před Rally Prešov s konstatováním, že na Slovensku není ve třídě N2 žádná konkurence, když zde pravidelně startují pouze dva vozy. Velkým rozdílem jsou i délky rychlostních zkoušek i celé tratě. Sbírání zkušeností Vaška s Peterem Florekem dopadlo dobře, v cíli to znamenalo pátou příčku ve třídě.

Daniel Vladyka byl v minulých letech znám především ze startů ve třídách N1 a N2 na soutěžích na Moravě. Pro letošní rok se přílucký pilot společně se svým spolujezdcem Igorem Norkem rozhodli startovat v kompletním šampionátu MMČR. První závod v sezóně pro ně ale nedopadl příliš dobře, po velice slušném třetím místě po první etapě jim hned na úvodní nedělní zkoušce vystavil stop poškozený motor.

Tým tedy odjížděl z Klatov spokojen, na nějaké zahálení však není čas. Již na konci tohoto týdne se tým představí na dvou frontách. Na severozápad Čech do na Rally Lužické Hory se vydají dvě Hondy Civic VTI, do kterých usednou Pešl s Lichovníkem, na Rally Prešov se se Suzuki Ignis S1600 představí Roman Koňuch.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist