www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 09 - Croatia Delta Rally

Brian Lavio novým jezdcem zaregistrovaným do mistrovství Evropy

4. května 2009 • 19:15

Třetí muž loňského švýcarského šampionátu se pro letošní rok rozhodl opustit národní mistrovství a naplno se vrhnout na mezinárodní scénu. Pro letošní rok padla volba na mistrovství Evropy, kterého se Brian Lavio zúčastní s Peugeotem 207 S2000.

Pětadvacetiletý Švýcar startoval v loňském roce s Renaultem Clio S1600 a v rámci švýcarského šampionátu vybojoval třetí příčku absolutně, samozřejmě pak vyhrál klasifikaci skupiny A, dvoukolek, S1600 i jezdců do 25ti let. Pro letošní rok se však rozhodl postoupit na vyšší úroveň.

Na úvodních dvou podnicích domácího šampionátu si poprvé vyzkoušel vůz Peugeot 207 S2000. Na první soutěži ve Francii skončil vinou jezdecké chyby díky aquaplaningu mimo trať a dlouhé vracení vozu zpět na cestu znamenalo až druhou příčku v absolutní klasifikaci. Příliš se mu nedařilo na Criterium Jurassien, kde hned ze začátku odstoupil kvůli poruše motoru. Nyní se však již naplno vrhá do víru mistrovství Evropy.

„Jsem velice rád, že dostávám možnost zúčastnit se tak významného šampionátu, jakým mistrovství Evropy určitě je. Samozřejmě naším cílem není hned od začátku bojovat o vítězství, ale hlavně posbírat co nejvíce zkušeností, protože se starty v zahraničí nemáme příliš zkušeností. Je pro mě také potěšením, že mohu vrátit švýcarskou vlajku zpět do vod evropského šampionátu,“ prozradil Brian Lavio.

Tento švýcarský sympaťák bude v letošním roce startovat se svým spolujezdcem Lucou Parodim v barvách týmu Brain Damaged s Peugeotem 207 S2000 od italského týmu Balbosca. V letošním mistrovství Evropy plánuje šestici startl - Croatia Delta Rally, Belgium Ypres Westhoek Rally, Bulgaria Rally, Barum rally Zlin, Rally Principe de Asturias and Rallye International du Valais.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.05.2009 15:57
Pluto - moderátor
Krátké video, abyste zevrubně věděli, s kým budeme mít co do činění: odkaz na forum.autosport.cz
04.05.2009 23:05
rallydriver
To je dobře, švýcaři moc do světa nejezdí.
04.05.2009 19:22
Plhus
Hezky pěkně!
toplist