www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 09 - Thermica Rally Lužické hory

Corolla S2000 v cíli Thermica Rally Lužické hory

5. května 2009 • 07:00

Posádka Karel Macek – Aleš Pilný dojela s vozem Toyota Corolla S2000 v barvách týmu Motor Team Macek do cíle letošní Thermica Rally Lužické hory. Jednalo se o premiérový start dalšího vozu specifikace S2000 v rámci MČR Sprintrally.

Během dnešních 7 rychlostních zkoušek si posádka Macek – Pilný především zvykala na zcela nový vůz a to se také odrazilo i v úvodních časech. V dalším průběhu soutěže se snažil Karel Macek nalézt optimální tempo a snížit ztrátu z první rychlostní zkoušky, což se částečně podařilo. Během dopolední části si nakonec polepšil o 4 pozice na 24. místo ve třídě N4. Bohužel v druhém odpoledním okruhu se však projevily drobné technické potíže s vozem, které již nedovolily další posun nahoru v klasifikaci N4.

Karel Macek: „Věděl jsem, že dneska to nebude jednoduché. Já jsem měl skutečně strašně málo času na poznání tohoto vozu, neboť i jeho příprava spočívala zatím v jeho základním nastavení a zákonitě se to muselo projevit na trati. Na druhou stranu jsem nesmírně rád, že jsme dojeli s Alešem do cíle a získali tak velké množství zkušeností a poznatků pro další vývoj Corolly S2000. Pro mne osobně to byl fantastický pocit, i když jsem se vlastně dnes celý den „učil“ za volantem. Jsem přesvědčený, že toto auto je technicky skutečně velmi vysoko, ale jezdecký styl je s ním hodně odlišný například od mé loňské Corolly WRC. Sžívám se teprve se sekvenční převodovkou a také jinými, více účinnými brzdami. Odpoledne jsme měli trochu problémy, když motor šel místy pouze na tři válce, ale to prostě k závodění patří. Není to vážná závada, ale problém vidím v některém z čidel. V každém případě musíme analyzovat každý detail dnešní soutěže a do té další zapracovat na sobě a také na voze. Moc se těším na další starty v letošní sezóně!.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist