www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 09 - Thermica Rally Lužické hory

Sykyho výsledková houpačka

foto

18. května 2009 • 14:00

Jako na houpačce si musí v úvodu letošní sezóny připadat Jan Sýkora. Jeho šumavský triumf ve skupině A dal sice rychle zapomenout na nepodařenou Valašku, ale o dva týdny později přišel nezdar při Thermica Rally Lužické hory.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Urban s Jirkou Švecem si odvážejí zlatý pohár

foto

12. května 2009 • 05:00

Královéhradecký rally klub se při víkendové Rally Lužické hory letos poprvé představil v plné síle, když se na startu úvodního podniku MČR sprintrally objevil s oběma svými vozy. Zatímco Pavla Urbana s Ivou Víchovou ze soutěže vyřadila porucha turbodmychadla jejich Škody Fabie, Jakub Urban s Jirkou Švecem a vozem Volkswagen Polo vyhráli třídu N1.

žádný příspěvek celý článek »

Lumír Firla v Lužických Horách překvapil sám sebe

foto

12. května 2009 • 04:00

Konečně. Toto slovo si mohl v cíli XII. Thermica Rally Lužické Hory říci orlovský jezdec Lumír Firla. Pilot, který patřil v roce 2007 k užší špičce rallysprintového šampionátu v loňském roce prošel sezónou havárií, výpadků a zklamání z jejího průběhu. Během sedmi soutěží navíc vystřídal čtyři spolujezdce a tento fakt byl také jedním z aspektů, které se do dosažených výsledků promítly.

žádný příspěvek celý článek »

Zakleté Lužické hory pro KM-Motorsport

foto

11. května 2009 • 16:15

Vimperský tým KM-Motorsport se na start úvodního sprintu sezóny dlouho těšil. Bohužel i letos se na severu opět objevily problémy s převodovkou, které znemožnily boj o lepší umístění.

žádný příspěvek celý článek »

Nová videa z Thermica Rally Lužické Hory od Aleše Trhlíka

foto

8. května 2009 • 11:00

První podnik letošního rallysprintového šampionátu se uskutečnil o uplynulém víkendu za slunečného počasí na rychlostních zkouškách kolem Hrádku nad Nisou. Jak se posádkám dařilo na pomezí České republiky, Německa i Polska si můžete prohlédnout na dnešních videích našeho stálého redakčního spolupracovníka Aleše Trhlíka, které doplňují jeho souhrnné z pondělka.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Thermica Rally Lužické Hory od Jiřího Jermakova

foto

7. května 2009 • 08:00

Úvod letošního šampionátu jednodenních soutěží Autocont mistrovství České republiky sprintrally obstarala Thermica Rally Lužické Hory. Na její trati nechyběl se svým fotoaparátem ani náš stálý redakční kolega Jiří Jermakov, jehož galerii si můžete prohlédnout na stránkách našeho serveru.

žádný příspěvek celý článek »

Obhájit své tituly bude pro posádku AKCESPORT.cz Karla Pohnera těžké

foto

7. května 2009 • 06:00

Rallysprintová sezona byla o víkendu zahájena na překrásných tratích Rally Lužické hory. Itinerář si převzalo 128 posádek, což je výsledkem stálého přechodu posádek z „velkého“ do spritového šampionátu, který nabízí vyrovnané boje.

žádný příspěvek celý článek »

Projekt předjezdců AJR realitou

foto

6. května 2009 • 14:00

Po jednání VV FAS AČR a následných komisí Svazu rallye a nabídky Asociace jezdců rallye byl úspěšně uveden v realitu projekt předjezdců nominovaných AJR, kteří by se letos měli objevit na všech podnicích MMČR i MČR. Na Mogul Šumava Rallye tuto úlohu obstarala posádka Jiřího Volfa a jeho spolujezdce stejného jména, na prvním rallysprintu v sezóně v Lužických Horách se tohoto úkolu ujali Vojtěch Štajf a Tomáš Singer.

žádný příspěvek celý článek »

Sherlog a PKOil Racing v Lužických horách 2:2

foto

6. května 2009 • 13:00

Do Lužických hor odjížděl Sherlog Racing s nemalými ambicemi. Jejich skóre v cíli se ale dá vyjádřit hokejovým 2:2. Pro Josefa Semeráda měla být Thermica Rally Lužické hory po dlouhé zimní pauze návratem na rychlostní zkoušky rallyesprintového mistrovství České republiky. Obdobně na tom byl i ve světě sbírající zkušenosti Martin Semerád. Novicem v silné čtyřkolce byl v Lužických horách Jaroslav Hejzlar hájící barvy PKOil Racing Teamu.

žádný příspěvek celý článek »

Jaroslav Orsák přinesl Seznam.cz Rally Teamu první vítězství

foto

6. května 2009 • 12:30

Za nabídku startu v barvách Seznam.cz Rally Teamu se Jaroslav Orsák hned na první pokus odvděčil vítězstvím na XII. Thermica Rally Lužické hory. Dobře se dařilo i Radku Majerovi, který poprvé v rychlostních zkouškách dosáhl na umístění v nejrychlejší desítce a to hned dvakrát. Smutný tak zůstal jen Karel Trněný. U jeho fabie WRC nevydržel motor.

žádný příspěvek celý článek »

Thermica rally zahájila letošní M ČR ve sprintrally

foto

6. května 2009 • 11:30

Je dobojováno. Celkem šestaosmdesát posádek z původně 128 odstartovaných dokončilo bezesporu náročnou trať se sedmi rychlostními zkouškami. Jaká letošní Thermica rally Lužické hory byla? Charakteristickým slovem je bezproblémová. Správným rozhodnutím vedoucího RZ 1 neodstartovat první vůz na čas a vyslat do exponovaného místa pořadatelskou posilu v rámci zachování bezpečnosti, se prakticky eliminoval konflikt s diváky.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Thermica Rally Lužické Hory od Jaroslava Kacerovského

foto

6. května 2009 • 08:00

První podnik letošního rallysprintového šampionátu se uskutečnil o uplynulém víkendu za slunečného počasí na rychlostních zkouškách kolem Hrádku nad Nisou. Jak se posádkám dařilo na pomezí České republiky, Německa i Polska si můžete prohlédnout na dnešních snímcích, jejichž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Jaroslav Kacerovský.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Thermica Rally Lužické Hory od Aleše Trhlíka

foto

5. května 2009 • 10:00

První podnik letošního rallysprintového šampionátu se uskutečnil o uplynulém víkendu za slunečného počasí na rychlostních zkouškách kolem Hrádku nad Nisou. Jak se posádkám dařilo na pomezí České republiky, Německa i Polska si můžete prohlédnout na dnešnm videu, jehož autorem je náš stálý redakční spolupracovník Aleš Trhlík.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Thermica Rally Lužické Hory od Ondřeje Zemana

foto

5. května 2009 • 08:00

První podnik letošního rallysprintového šampionátu se uskutečnil o uplynulém víkendu za slunečného počasí na rychlostních zkouškách kolem Hrádku nad Nisou. Jak se posádkám dařilo na pomezí České republiky, Německa i Polska si můžete prohlédnout na dnešních snímcích, jejichž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Ondřej Zeman.

žádný příspěvek celý článek »

Corolla S2000 v cíli Thermica Rally Lužické hory

foto

5. května 2009 • 07:00

Posádka Karel Macek – Aleš Pilný dojela s vozem Toyota Corolla S2000 v barvách týmu Motor Team Macek do cíle letošní Thermica Rally Lužické hory. Jednalo se o premiérový start dalšího vozu specifikace S2000 v rámci MČR Sprintrally.

žádný příspěvek celý článek »

toplist