www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 09 - Thermica Rally Lužické hory

Obhájit své tituly bude pro posádku AKCESPORT.cz Karla Pohnera těžké

7. května 2009 • 06:00

Rallysprintová sezona byla o víkendu zahájena na překrásných tratích Rally Lužické hory. Itinerář si převzalo 128 posádek, což je výsledkem stálého přechodu posádek z „velkého“ do spritového šampionátu, který nabízí vyrovnané boje. Posádka v barvách Akcesport.cz, Karel Pohner a Jan Husák, v loňském roce 2008 obhájila svůj mistrovský titul z roku 2007 a nastoupila do nové sezóny opět se svoji Hondou Civic Type-R. Tři nové vozy specifikace R3 pilotované zkušenými posádkami vyděsily týmy se staršími „áčky“ již před startem soutěže.

Královéhradecká posádka si pro své letošní testování a trénink vybrala až první rychlostní zkoušku. Svezení v závodní Hondě po osmi měsících, spolu s „prodáním“ rozbitého šotolinového úseku kvůli nízkému výfuku a opotřebení předních brzd stálo posádku v 1. RZ téměř minutu. Hůře dopadl jen domácí jezdec a shodou okolností organizátor této soutěže Jan Halala, který musel kvůli porouchané spojce ze závodu odstoupit. „Kromě problémů z brzdami v prvním kole jelo auto skvěle. Motor vyladěný Danem Trnkou a nový stálý převod daly naši Hondě maximální dravost a chuť jet,“ říká Karel Pohner.

Chuť dostala i posádka Akcesport.cz a postupně se prokousala pořadím „er trojek“ až na druhou pozici. Na první posádku Brynda - Ernst však ztrácela několik vteřinek i v těch nejpovedenějších zkouškách. „Soupeři si svá Clia teprve osahávali a držet s nimi krok i v budoucnu bude asi těžké. Ani tento rok nemáme finance na absolvování všech soutěží a tak si budeme užívat jen vybrané podniky,“ komentoval svoji budoucnost Karel Pohner.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist