www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally d'Italia - Sardegna (PCWRC+JWRC)

Ole Kristian Unnerud končí u Östberga

13. května 2009 • 13:00

Po šesti letech strávených ve světovém šampionátu plánuje Ole Kristian Unnerud přestávku ve své soutěžní kariéře. Zkušený čtyřiatřicetiletý spolujezdec navigoval v sezoně 2003 Thomase Alsagaarda, se kterým se dočkal debutu v mistrovství světa. O rok později nakoukl do Neste Oil Rally Finland s Thomasem Kolbergem. Jejich snažení však překazil stávkující motor Hyundaie na jedenácté RZ.

Od roku 2006 rodák ze Sarpsborgu usedá vedle Madse Østberga, se kterým získal v MS čtyři body. Po sedmnácti společných závodech na nejvyšší úrovni zvážil Ole Kristian Unnerud své priority a nyní se bude věnovat své rodině a zájmům.

Poslední společný závod Østberga a Unneruda však vůbec nedopadl tak jak by se na rozloučenou patřilo. Rally Sørland chybnou domněnkou vjeli do časové kontroly o pět minut dříve, což znamenalo penalizaci a ztráta na čelo.

Těžká práce nyní čeká Madse Østberga. Ten nyní musí hledat nového spolujezdce na Rally d'Italia-Sardegna. Do té doby bude v seznamu přihlášených vedeno jméno spolujezdce, Ole Kristiana Unneruda.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist