www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally d'Italia - Sardegna (PCWRC+JWRC)

Fotogalerie z Rally d'Italia - Sardegna od Miroslava Knedly

foto

28. května 2009 • 11:00

Včera skončil na italském středomořském ostrově Sardínie další šotolinový díl letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích. Jak vypadal průběh druhé a třetí etapy můžete shlédnout ve fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Miroslava Knedly.

žádný příspěvek celý článek »

Ford ovládl Sardinii: Latvala zvítězil, Hirvonen skončil druhý

foto

25. května 2009 • 12:00

Tým BP Ford Abu Dhabi World Rally s vozem Focus RS WRC zcela opanoval stupně vítězů na dnes ukončené Rally d'Italia Sardegna, když obsadil první a druhé místo. Posádka ve složení Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila zvítězila systémem „start-cíl“ a připsala si tak druhé vítězství za dobu svého účinkování v mistrovství světa. Na pódium v letovisku Porto Cervo dorazili s náskokem 29,4 s před svými týmovými druhy Mikko Hirvonenem a Jarmo Lehtinenem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze 2. a 3. dne Rally d'Italia - Sardegna od Tomáše Bugiela

foto

25. května 2009 • 11:00

Včera skončil na italském středomořském ostrově Sardínie další šotolinový díl letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích. Jak vypadal průběh druhé a třetí etapy můžete shlédnout ve fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Pro Citroën víkend plný problémů

foto

25. května 2009 • 09:00

Vítězná šňůra Citroën Total Rally Teamu skončila na Sardinii, kde Sébastien Loeb a Daniel Elena dojeli na 4. místě. Tento výsledek znamená, že pětinásobní mistři světa nezakončí první polovinu letošního ročníku mistrovství světa s plným počtem vítězství, nicméně i nadále jsou na čele průběžného pořadí šampionátu 2009, stejně jako Citroën prodlužující vedení v Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Martina Semeráda na Sardinii definitivně zradila technika

foto

25. května 2009 • 03:00

Po prvním dnu Rally Sardinie, kdy Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou odstoupili pro poruchu palivového systému, včera znovu odstartovali do soutěže s využitím systému Superrally. Cílem posádky Pirelli Star Driver teamu bylo posunout se pořadím vzhůru a hlavně nasbírat další zkušenosti na náročných rychlostních zkouškách Mistrovství světa produkčních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Důležité juniorské prvenství Martina Prokopa

foto

25. května 2009 • 02:00

Martin Prokop s Janem Tománkem dokázali i podruhé v přímé konfrontaci pokořit nejvážnější konkurenty a na Sardinii opanovali juniorskou klasifikaci. V absolutní klasifikaci obsadili třinácté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Rally Sardinia od Tomasze Bugiela

foto

23. května 2009 • 01:20

O více než pět desítek snímků z úvodního dne letošní Rally Sardinia se rozrostla fotogalerie našeho kolegy Tomasze Bugiela. Atmosféru šotolinové soutěže na rozpáleném středomořském ostrově si tak nyní můžete vychutnat společně s námi.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rally Sardinia od Tomasze Bugiela

foto

22. května 2009 • 09:00

První polovinu letošního seriálu soutěží mistrovství světa FIA v rally uzavírá o tomto víkendu souběžně s naší Rallye Český Krumlov italská Rally Sardinia. Jak vypadal včerejší oficiální shakedown, na to se můžete podívat ve fotogalerii našeho stálého redakčního fotografa Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Středomořský shakedown vyhrál Loeb

foto

21. května 2009 • 15:15

Trojnásobný vítěz Rally d’Italia – Sardegna, Sébastien Loeb, byl nejrychlejší na dnešním shakedownu středomořského podniku, jehož první rychlostní zkoušky jsou na programu během zítřka. Loeb při nejrychlejším pokusu zajel testovací zkoušku za 3:15.0 a o 1.1 sekundy porazil Henninga Solberga. Jako třetí skončil Norův bratr Petter, který poprvé startuje s Xsarou WRC přestavěnou do specifikace 2006.

žádný příspěvek celý článek »

Další rekordní zápis pro Loeba?

foto

20. května 2009 • 15:00

Italské pokračování seriálu mistrovství světa WRC, Rally Sardinie, uzavře první polovinu programu sezony a tým Citroën Total World Rally Team touží po úspěchu. Ostatně stejně jako v dosavadním průběhu mistrovství. Sébastien Loeb a Daniel Elena, kteří letos ještě nepoznali hořkost porážky a šestkrát v řadě vyhráli, by chtěli svou rekordní sérii ještě dál prodloužit. Dani Sordo a Marc Martí budou hájit své vynikající druhé místo v průběžném pořadí pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Jevgenij Novikov při tréninku lehce havaroval

foto

20. května 2009 • 13:30

Rally d'Italia-Sardegna začala seznamovacími jízdami. Ty se však záhy stali osudnými pro mladého Jevgienije Novikova, který havaroval. Na veřejné komunikaci se půjčené Mondeo s Novikovem za volantem střetlo s vozem, který řídil albánský řidič.

žádný příspěvek celý článek »

Solberg spokojen s posledním upgradem své Xsary

foto

20. května 2009 • 09:00

Petter Solberg věří po posledních úpravách své Xsary WRC ve zlepšení dosažených výsledků z předešlých podniků. Nor, který startuje s vlastním speciálem z dílen Citroënu, jehož původ se datuje už v roce 2001, dostane po nedávném nátlaku na francouzský tým poslední možný upgrade z roku 2006, kdy továrna startoval pod hlavičkou Kronos Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád má před sebou start na Rally Sardinie.

foto

19. května 2009 • 15:00

Středomořský ostrov Sardinie patřící k Itálii se stane dějištěm druhého startu Martina Semeráda a Bohuslava Ceplechy v týmu nadějných mladých jezdců nesoucím název Pirelli Star Driver Team. Pro mladého jezdce z Prahy, který během rally oslaví své devatenácté narozeniny, je to ale již čtvrtý start v Mistrovství světa produkčních vozů v sezoně 2009, kdy se spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou absolvoval Norskou, Kyperskou a nakonec Portugalskou Rally, ze které přivezl premiérový světový bod do hodnocení jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

S Östbergem pojede Veronica Engan

foto

19. května 2009 • 14:00

Jak bylo již minulý týden psáno, Ole Kristian Unnerud přerušil aktivní kariéru, když oznámil odchod od Madse Østberga. Tím se vyskytl nečekaný problém, pro mladého Nora. Na horké sedadlo spolujezdce musel před Sardinií hledat náhradu, která by alespoň provizorně 'zaplácla' díru po Ole Kristianovi.

žádný příspěvek celý článek »

Sardinie může hodně naznačit

foto

19. května 2009 • 13:00

Popáté odjíždí na středomořský ostrov Sardinii jihlavský pilot Martin Prokop. Na nádhernou krajinu, těžké rychlostní zkoušky a celkový charakter italské soutěže nedá dopustit. Bohužel na špičkový výsledek z těchto končin čeká. Protrhne dosavadní smůlu v letošním ročníku?

žádný příspěvek celý článek »

toplist