www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Sata Rally Acores

Úspěšná premiéra Peugeotu 207 R3T

15. května 2009 • 06:00

Francouz Denis Millet obstaral na Azorských ostrovech světovou premiéru nového Peugeotu 207 RC Rallye, který mile překvapil a dojel si pro vítězství v rámci IRC 2WD Cupu. Bývalý vítěz francouzského Peugeot Cupu prokázal spolehlivost speciálu od Peugeot Sportu, který celou soutěž dokázal držet krok s ostatní špičkou skupiny A.

Až do konce soutěže mu šlapal na paty Carlos Costa s Citroënem C2 GT, který mu však strach nahánět nemusel, jelikož do hodnocení IRC 2WD Cupu nebodoval. Jeho nejbližším soupeřem byl pouze starší Fiat Punto S1600 Itala Manuela Villy, který byl zároveň jedinou „dvoukolkou,“ která do cíle za Milletem dojela. Jeho ztráta na nový Peugeot 207 RC Rallye však přesahovala čtyři minuty.

Manuel Villa si však dojel pro deset bodů již při zahajovacím podniku letošní sezony, Rallye Monte Carlo a díky lednovému triumfu nyní vede 2WD Cup o osm bodů před Milletem, který se o průběžné druhé místo dělí s Rafaelem Tuliem. Tulio však nemá v plánu již žádnou soutěž v rámci IRC a proto má Villa dobrou výchozí pozici pro další boje.

„Sata Rally Acores se mi velmi a těším se na další soutěžení v IRC. Naše auto je velmi dobré, ale je to neustále o učení. Mým cílem a výzvou je vítězství v IRC 2WD Cupu a myslím, že máme dobrý začátek,“ říká Millet.

Z dosavadních výsledků po úvodních čtyřech podnicích může do bojů o titul promluvit asi jen Manuel Villa, Denis Millet, Guy Mottard a Nick West.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist