www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally d'Italia - Sardegna (PCWRC+JWRC)

Solberg spokojen s posledním upgradem své Xsary

20. května 2009 • 09:00

Petter Solberg věří po posledních úpravách své Xsary WRC ve zlepšení dosažených výsledků z předešlých podniků. Nor, který startuje s vlastním speciálem z dílen Citroënu, jehož původ se datuje už v roce 2001, dostane po nedávném nátlaku na francouzský tým poslední možný upgrade z roku 2006, kdy továrna startoval pod hlavičkou Kronos Racing.

Na Sardnii tak Solberg vyrazí s již kompletně přestavěným vozem, který si mohl poprvé vyzkoušet při pondělním testu přímo v místě konání soutěže. Specifikace 2006 se liší od té předešlé větším intercoolerem, předělaným chlazením, které se jistě v horkých klimatických podmínkách Středozemního moře hodí, a již několikrát opěvovaný přední a zadní mechanický diferenciál, které se Petter snažil dostat do svého vozu od února.

„Ze spolupráce s Citroënem mám velkou radost,“ říká po posledních změnách na svém voze Petter. „Myslím, že s tímto upgradem máme konkurenceschopnější auto. Uvidíme, jak to půjde v samotné soutěži a pak se rozhodneme o další budoucnosti. Sezona začala neuvěřitelně a společně s mým fantastickým týmem myslím, že to byl teprve začátek,“ věří v další progress Nor.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist