www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Petter Solberg v Řecku a Polsku s Xsarou, pak se uvidí

10. června 2009 • 13:00

Neustálé pochybnosti o možné změně vozu prohlubuje i nadále Petter Solberg, který sice potvrdil účast se stávajícím Citroënem Xsara WRC v nadcházejících dvou podnicích světového šampionátu, již v příštím týdnu však bude testovat jiný vůz.

Norský pilot v minulých dnech dokázal dotáhnout do úspěšného konce jednání se společností Shell, se kterou Solberg spolupracoval již před deseti lety, a která se tak pro další dva roky stala jeho partnerem. „Je dobré, že mohu potvrdit našeho dalšího sponzora,“ říká k podpisu smlouvy s petrolejářským gigantem. „Budeme pokračovat a uvidíme, jak to s autem půjde. Pro Řecko máme několik nových nápadů, ale po soutěži budeme testovat něco jiného. Mohu říct, že se Xsarou pojedeme následující dva podniky, pak uvidíme. Pokud test jiného auta dopadne dobře, pojedu s ním ve Finsku,“ prozrazuje Petter.

Solberg však také varuje, že se možná neukáže na všech plánovaných soutěžích. Jako důvody uvádí hlavně vysoké logistické náklady, což je především v případě po dvou letech navrátivší se Australské rally pro rozpočet soukromého týmu nezanedbatelná položka. „Austrálie je nákladná, ale nic stále není rozhodnuto. Španělsko je druhá možnost, kde bych mohl absentovat, protože pro asfaltovou soutěž toho potřebujete více, ale uvidíme. Stát se může cokoliv, ale příští týden budeme testovat auto a od toho se bude všechno odvíjet,“ vysvětluje.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist