www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Rallye Český Krumlov

Po úspěšném Krumlově přišlo telčské zklamání

10. června 2009 • 14:00

O třetím květnovém víkendu pokračovalo mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích v jižních Čechách. Na Rallye Český Krumlov, jednu z nejhezčích soutěží v celém seriálu, se vydala i posádka Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza.

Hned od úvodních kilometrů českokrumlovské soutěže se vykrystalizovalo jasné pořadí – o první dvě příčky bojovali Kresta s Pechem, o bronz pak Pavel Valoušek s Jaromírem Tarabusem. „Po zkušenostech z předchozích let se na této soutěži rozjíždím pomaleji. Zdejší tratě jsou hodně náročné, mám z nich velký respekt. Na třetím testu jsme trefili zrádný kámen, který připravil řadu posádek o šanci na dobré umístění. Naštěstí se jen načnul ráfek a při brždění to vibrovalo, ale defekt jsme nedostali,“ prozradil k úvodní, částečně noční etapě Pavel Valoušek.

Cíl pro druhou část soutěže byl pro posádku Valoušek-Hrůza jasný – pokusit se stáhnout náskok výborně jedoucího Jaromíra Tarabuse a vybojovat bronzovou příčku. Přestože se bývalý účastník juniorského světového šampionátu snažil sebevíc, i přes suverénní vítězství na poslední zkoušce to nakonec na třetí příčku nestačilo. „S vystoupením i výsledkem jsme spokojeni. Krumlovské rychlostní zkoušky jsou velice pěkné, ale také hodně zrádné. V letošním roce se jelo v hodně vysokém tempu, občas jsem nechápal, jak se Vašek s Romanem k těm časům dostali. V závěru jsme se snažili stáhnout Miru Tarabuse, tomu se však nakonec podařilo tlaku odolat,“ prozradil Pavel Valoušek.

Ten si svým výsledkem v okolí Českého Krumlova pojistil celkově třetí příčku v absolutní klasifikaci MMČR. To bude v polovině června pokračovat na Agrotec Mogul Rally Hustopeče, ještě předtím se však posádka vydala na druhý díl rallysprintového mistrovství, Rally Vysočina.

Ta je domácí soutěží spolujezdce Zdeňka Hrůzy, proto se posádka chtěla předvést v nejlepším světle. Obdobně jako na Lužických Horách však Valouškovi pšenka nekvetla a nová akvizice Seznam.cz Rally Teamu odjížděla s prázdnou.

„Pro první sekci rychlostních zkoušek jsme zvolili špatné pneumatiky, oproti konkurenci jsme hodně ztráceli. Proto jsme se rozhodli v následujících zkouškách zatáhnout a pokoušeli jsme se dostihnout své soupeře. Bohužel, v jedné prudší levotočivé zatáčce na RZ 5 jsme byli moc rychlí, zadní částí auta jsme prorazili svodidla a skončili na motokrosové trati. Autu prakticky nic nebylo, ale nepodařilo se nám dostat ze zabahněného areálu. I traktor, který se nás později pokoušel vytáhnout, s tím měl velké problémy,“ prozradil Pavel Valoušek.

www.pavel-valousek.com
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist