www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Sordo a Martí splnili úkol

15. června 2009 • 12:00

Díky „restartu“ do třetího dne Acropolis Rally 2009 podle pravidla SuperRally získala druhá tovární posádka Citroënu Dani Sordo a Marc Martí čtyři kýžené body do Poháru konstruktérů mistrovství světa WRC.

Důležité body pro Citroën

Závěrečná etapa rally se jela v blízkosti servisního parku v Loutraki. Po restartu ze 17. pozice byl cíl pro posádku Sordo - Martí jasný - pokusit se vybojovat alespoň nějaké body do Poháru konstruktérů. „Není to nikdy jednoduché, jet co nejrychleji a ještě se vyhýbat rizikům. Držíme se středu trasy a připadáme si, jako bychom byli průzkumníci.“

Zrušení následující rychlostní zkoušky ukončilo druhé kolo na Aghi Theodoriki. Dani se držel na 12. pozici, která znamenala 4 body pro hodnocení týmů. „Dani a Marc odvedli perfektní práci,“ uvedl manažer Citroën Total Wordl Rally Team Sven Smeets. „Tyto body jsou o to důležitější, že naši největší soupeři nabrali maximálně možné skóre. Musíme se ale dívat už na další podnik. Na Rally Polsko budeme o to víc hladoví po vítězství.“

Loeb nemohl pokračovat

Rally Acropolis skončila smolně pro vedoucího muže celkové klasifikace mistrovství světa a úřadujícího světového šampióna Sébastiena Loeba a spolujezdce Daniela Elenu. Hned v první rychlostní zkoušce druhého dne museli odstoupit. O dvě rychlostní zkoušky později vylétli z trati také Dani Sordo a Marc Martí.

Ještě na sedmé rychlostní zkoušce programu spřádal Loeb plány na snížení náskoku vedoucí posádky, ale na rychlostní zkoušce Klenia Mycenea přišla havárie. „Stalo se to na rovné a velmi rychlé pasáži,“ vysvětloval Sébastien Loeb. „Pravotočivou zatáčku jsem asi vzal příliš rychle. Pro následující levou zatáčku už jsem se ocitl mimo stopu a trefil velkou skálu. Levé kolo jsme urazili a už jsme se kouleli. Auto bylo hodně poškozené a vůbec nepřipadalo v úvahu, že by ho mechanici mohli dát dohromady pro poslední etapu. V každém případě ale naše C4 WRC ukázalo, jak je odolné. I po takovém nárazu a dramatické bouračce nemáme s Danielem ani škrábnutí. Samozřejmě to není ideální pro celkové pořadí mistrovství světa, protože jsme ztratili hodně z našeho náskoku. Nejdůležitější pro nás ale je, že i kdyby se v neděli stalo cokoli, my budeme dál na čele mistrovství světa,“ uvedl v sobotu Sébastien Loeb.

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist