www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Lambros Athanassoulas: Je to jako sen!

15. června 2009 • 14:00

Senzačního vítězství dosáhl domácí Lambros Athanassoulas, který se na start letošní Acropolis rally postavil s novou zbraní mladoboleslavského týmu. Řek dokázal od samého úvodu zajíždět výborné časy a po úpravách nastavení se již v průběhu první etapy dokázal prokousat na samé čelo průběžného pořadí produkčního mistrovství.

Do druhého dne vstoupil neohroženě a všem dal třemi vyhranými testy v první sekci druhé etapy jasně najevo, že doma je tady právě on. Problémy však přišly v závěru dne, kdy Athanassoulase postihly podobné problémy jako druhého pilota s Fabií S2000, Patrika Sandella, kterého potrápila zapalovací cívka hned v prvním měřeném testu druhého dne. V závěrečné nedělní etapě však Lambros dokázal ztrátu postupně smazat a po nádherném souboji s Al Attiyahem dovezl Škodu Fabia S2000 na celkovém osmém místě, čímž zajistil českému soutěžáckému klenotu první mistrovský bod.

„Je to jako sen,“ říká Lambros. „S Nasserem jsme svedli velký boj a když vezmeme v úvahu to, že jsme před soutěží najeli s autem nějakých 30 kilometrů, je to neuvěřitelné. Věděl jsem, že bych mohl být v první pětce skupiny N, protože jsem tu v loňském roce zajel několik dobrých časů, ale s tímhle autem jsem tu chtěl být o něco lepší – a taky nakonec byl. Chtěl bych poděkovat všem v týmu a všem, co mi věřili. Rád bych sehnal rozpočet na příští rok,“ končí Athanassoulas, který si za svůj obdivuhodný výkon vysloužil i cenu Abú Dhabi Spirit of rally.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist