www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rajd Polski (JWRC)

Krzysztof Holowczyc před polským startem s Focusem WRC

22. června 2009 • 17:45

Jak již bylo oznámeno, netradiční složení bude mít na letošním Rajdu Polski tým Stobart Ford, kde dvojici Matthew Wilson a Henning Solberg doplní domácí matador, Krzysztof Holowczyc.

Ten se v mistrovství svět naposledy objevil v roce 2003 a to s vozem Mitsubishi Lancer Evo VII v rámci produkčního šampionátu, kde vybojoval čtyři body ve Švédsku. Svůj však absolutně nejlepší výsledek zajel v Argentině v roce 1998, kde s Imprezou WRC 97 získal absolutní sedmé místo, které znamenalo jedno ze tří umístění v první desítce mistrovství světa v kariéře.

Trojnásobný polský šampión je nyní i členem evropského parlamentu a účast na této soutěži se špičkovou technikou bere jako zpestření. „Rajd Polski není pro nás ničím novým. Bude skvělé závodit na známých tratích s jedním z nejlepších vozů. Pro polské fanoušky bude hodně zajímavé vidět nejlepší piloty světa. Je pro nás velmi vzrušující být členem jednoho z nejlepších týmu a myslím, že to bude překvapení pro některé lidi, kteří uvidí jezdce nepravidelně soutěžícího v MS, který soutěží docela rychle,“ říká zkušený Polák.

V prospěch nové týmové posily věří i šéf týmu, Malcolm Wilson, který doufá, že na nové soutěží dokáže Holowczyc zužitkovat své zkušenosti a zároveň bud přínosem informací do týmu.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist