www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rajd Polski (JWRC)

Fotogalerie z Rajdu Polski od Ondřeje Zemana

foto

2. července 2009 • 10:00

O uplynulém víkendu se u našich severních sousedů uskutečnil poslední předprázdninový díl mistrovství světa, Platinum Rajd Polski. Jak to vypadalo na písčitých tratích v oblasti Mazurských jezer můžete shlédnout na exkluzivních snímcích, jejichž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Ondřej Zeman.

příspěvků: 2 celý článek »

Bodová kořist Citroënu

foto

2. července 2009 • 02:00

Až poslední rychlostní zkouška nové soutěže mistrovství světa WRC, Rally Polsko, přinesla úspěch a druhé místo posádce Dani Soró - Marc Martí. Sébastien Loeb a Daniel Elena mocně útočili a dojeli nakonec na 7. místě, čímž přispěli k udržení vedení Citroënu v pořadí Poháru konstruktérů mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Krzysztof Holowczyc na Rajdu Polski nezklamal

foto

30. června 2009 • 14:00

Miláček domácích fanoušků Rajdu Polski, Krzysztof Hołowczyc, může být s celkovým výsledkem velmi spokojen. Nejen, že překonal svůj rekord z Argentiny 1998, kde dojel sedmý, ale zároveň získal ke krásnému šestému místu i cenu Abu Dhabi Spirit of the Rally, která je udělována sponzorem šampionátu, společností Abu Dhabi Tourism Autority.

žádný příspěvek celý článek »

Po vítězství v Polsku vede Hirvonen mistrovství světa

foto

30. června 2009 • 12:00

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen z týmu BP Ford Abu Dhabi převzali vedení v šampionátu poté, co svůj Focus RS WRC dovedli do cíle polské rallye jako první. Po Itálii a Řecku to bylo pro Ford již třetí prvenství v řadě. Do zbývajících čtyř kol seriálu vstupuje Hirvonen v čele průběžného hodnocení s jednobodovým náskokem.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski: Fotogalerie Tomasze Bugiela z 3. dne

foto

29. června 2009 • 20:20

Poslední den letošního 66. Platinum Orlen Rajdu Polski s sebou přinesl řadu emocí v podobě taktizování Citroenů či havárií Jari-Mattiho Latvaly nebo domácího Michala Kosciuszka. Neděle se ale v okolí Mikolajek nesla ve znamení toužebně očekávaného lepšího počasí a dalších rychlých rychlostních testů na mazurské šotolině. To vše můžete vidět v závěrečné fotogalerii Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop v čele juniorské klasifikace

foto

29. června 2009 • 10:40

Vítězem Polské rally v hodnocení juniorského šampionátu se po chybě Kosciuszka stal Kevin Abbring s Renaultem Clio R3. Životní výsledek mladého Holanďana doplnili druhou příčkou Martin Prokop s Janem Tománkem.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski: Hirvonen ve vedení šampionátu

foto

28. června 2009 • 16:45

Pro další maximální porci mistrovských bodů si dnes v Polsku společně mohly dojet obě posádky továrního týmu BP Ford Abu Dhabi, když se Mikko Hirvonen díky vítězství v soutěži posunul do průběžného vedení MS FIA v rally 2009. O druhé místo se po jinak bezchybném výkonu připravil fatální chybou na závěrečné superspeciálce Jari-Matti Latvala. Osm bodů tak pro sebe i tým vybojoval Dani Sordó na Citroenu, který si zasloužil absolutorium zejména za výkon ve druhé etapě.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rajd Polski se serverem AutoSport.CZ ONLINE!

foto

28. června 2009 • 01:00

Druhý den Rajdu Polského nabídl nečekaně napínavou podívanou, jejíž rozuzlení přinese závěrečných pět nedělních zkoušek. Soutěž zatím mají nejlépe rozjetou obě tovární posádky Fordu, s nevelkým odstupem ale na šanci číhá třetí Dani Sordo. Velká bitva také probíhá na čtvrté až šesté pozici, kde proti sobě stojí Sébastien Ogier a oba bratři Solbergové, ještě vyhrocenější je situace v juniorech, kde v neděli začnou Abbring a Kosciuszko prakticky znova od nuly.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski: Fotogalerie Tomasze Bugiela z 2. dne

foto

27. června 2009 • 22:05

Druhý den letošní Rally of Poland s sebou přinesl dramatickou zápletku v podobě tlaku Daniho Sorda na piloty obou továrních Fordů, ale i zajímavou bitvu o čtvrtou příčku mezi Ogierem a bratry Solbergovými. Podívejte se nyní, jak viděl pravděpodobně nejnáročnější den soutěže objektivem svého fotoaparátu náš redakční fotograf Tomasz Bugiel.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski: Fotogalerie Tomasze Bugiela z 1. dne

foto

26. června 2009 • 23:05

Pomineme-li potíže problémy posádek zaviněné jejich vlastními chybami či technickými problémy, proběhl úvodní den letošní Polské rally nakonec bez větších potíží. Písčitá trať postupně osychala a tak na ní zatím naštěstí nevznikly obávané hluboké koleje. Samotný charakter trati dnes spíše připomínal Finsko, o čemž svědčí i snímky Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Smolná série Sébastiena Loeba pokračuje (update)

foto

26. června 2009 • 11:30

Smolná série Sébastiena Loeba pokračuje. První letošní bodovou ztrátu zaznamenal na Sardinii, kde si dojel pro čtvrté místo a po půl roce dokončil jinak, než na vítězné pozici. Ještě horší výsledek srazil Loeba v Řecku, kde po havárii vůbec nedokončil. Stejný osud ho potkal i v následujícím Rajdu Polském, kde z druhého místa opět odstoupil po nehodě.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy jezdců po úvodní superspeciálce Rajdu Polski

foto

26. června 2009 • 06:00

Superspeciální zkouškou nesoucí název Mikolajki odstartoval včera večer historicky první podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích na polském území. Po absolvování krátké zkoušky se přední posádky vyjádřily k jejímu průběhu.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski: Fotogalerie Tomasze Bugiela ze shakedownu

foto

25. června 2009 • 22:45

Dnešním dopoledním shakedownem zahájila svůj 'ostrý' program letošní Polská rally, která se zařadila mezi elitní soutěže novodobého seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Jak vypadala situace na rozmáčené trati, to můžete sami posoudit z aktuální fotogalerie našeho kolegy Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën chce navázat vítěznou šňůru

foto

25. června 2009 • 22:40

Nový člen v rodině podniků mistrovství světa, Rajd Polski, má pro vedoucí tým průběžného pořadí šampionátu, Citroën Total WRT, mimořádný význam. Tým i vedoucí posádka seriálu Sébastien Loeb - Daniel Elena sice startují na polské trati z pozice lídrů obou kategorií, nicméně rádi by při 9. podniku programu navázali na své vítězné tažení z první poloviny kalendáře MS FIA 2009.

žádný příspěvek celý článek »

Rozporuplný polský shakedown ovládly tovární jedničky

foto

25. června 2009 • 14:30

Dopolední shakedown před startem Polské rally ukázal, v jakém duchu se bude odehrávat celý následující víkend u našich severních sousedů. 3.8 kilometrů dlouhá vložka Nowe Sady – Prawdowo musela být kvůli nedostatečnému zabezpečení trati a problémům s diváky na dvacet minut přerušena, v podmáčené písčité trati se navíc rychle vyjely koleje a posádky později odmítaly na rozbitém úseku startovat.

žádný příspěvek celý článek »

toplist