www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rajd Polski (JWRC)

Smolná série Sébastiena Loeba pokračuje (update)

26. června 2009 • 11:30

Smolná série Sébastiena Loeba pokračuje. První letošní bodovou ztrátu zaznamenal na Sardinii, kde si dojel pro čtvrté místo a po půl roce dokončil jinak, než na vítězné pozici. Ještě horší výsledek srazil Loeba v Řecku, kde po havárii vůbec nedokončil. Stejný osud ho potkal i v následujícím Rajdu Polském, kde z druhého místa opět odstoupil po nehodě.

Na čtvrtém měřeném testu Paprotki krátce za startem vylétl ven a značně pochroumal svůj vůz, který poslal přes střechu. Touto nehodou se připravil o možnost bojovat o vítězství a již po tomto víkendu může mít světový šampionát nového lídra. Mikko Hirvonen na něho v tuto chvíli totiž ztrácí jen sedm bodů.

„Na trati byla vrstva písku a pod ní byl v jednom místě skryt asi dvaceticentimetrový pařez. Nemohl jsem tomu zabránit. Slyšel jsem to, když do něj narazilo pravé přední kolo. Nebyla to žádná velká rána, ale stačila na to, aby poničila zavěšení kola,“ popisoval situaci Loeb.

Loeb zároveň dodal, že není jisté, jestli zítra nastoupí v rámci systému SupeRally, protože by již měl na svém kontě nepříjemnou ztrátu 20 minut. „Docela rychle jsem vyřadil sám sebe ze hry, že? Tentokrát se mi moc dobře nevede. Ohledně zítřka ještě uvidíme,“ dodal úřadující mistr světa.

-md- , -jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist