www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 09 - Horácká Rally Třebíč

Karel Pohner poprvé po třech letech v rally havaroval

21. července 2009 • 09:00

Mokrá sprintrally v okolí Telče byla tento víkend překonána. Kdo nezmokl na Vysočině, přijížděl z Třebíče mokrý až na kost. Hned první dvě RZ na nově zařazené soutěži Rally Třebíč byly za podivných okolností zrušeny. Na soutěži nechyběla ani královéhradecká posádka Karel Pohner – Jan Husák ani dva ze tří speciálů třídy A7 homologace R3, pilotované Jakubem Blahnou a Romanem Štefanem, plus další soupeři.

„Zkoušky byly dobré, ale soutěž nám od začátku neseděla a nedařilo se nám dostat se do tempa. Přesto jsme ve své třídě vyhráli všechny rychlostní zkoušky a po šesté RZ jsme byli také druzí v absolutním pořadí skupiny A. Třídu jsme vedli s minutovým náskokem a už nebylo kam spěchat. Ale v RZ 8 jsme konečně chytili správné tempo a začali konečně jet.

Bohužel asi 50 m před cílem jsme do poslední zatáčky najeli příliš rychle a klouzali se pod plynem po boku příkopem 20 m, až nám nakonec příkop vykopnul jen zadek auta zpět na silnici, ale vyjet se nám bez pomoci už nepodařilo. Kromě zbytečně ztraceného vítězství nás mrzí pokažená statistika nehodovosti. Po třech letech jsme poprvé havarovali a ublížili naší Hondě, kterou jsme ještě nikdy ani neškrábli,“ říká zklamaný Karel Pohner, jehož plánovaný debut v Rallye Cupu o nadcházejícím víkendu tedy padl a nyní zrak ubírá směrem ke Krkonoším.

Video z nehody Karla Pohnera

Michael Daněk
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist