www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Finland (JWRC)

Räikkonen před debutem v MS rally

30. července 2009 • 16:05

Atrakcí letošní Neste Oil Rally Finland je start formulového pilota Kimiho Räikkonena. Ten nastoupí se svým soukromým Fiatem Grande Punto S2000, o který se – stejně jako při předchozích startech ve Finsku a Itálii - stará renomovaný Tommi Mäkinen Racing.

„Na základě pondělního testu si myslím, že si Kimi brzy povede dobře. Zdá se, že auto funguje a na to, že Kimi ještě před pár dny seděl ve Ferrari a nyní teprve krátce sedí v rallyovém speciálu, jede docela rychle. Musíme si uvědomit, že je to jeho premiéra na Rally Finland. Na trase je mnoho míst kde byste chtěli brzdit, ale prostě nemůžete. I tak ale Kimi pilotuje Punto uvolněně a zároveň profesionálně,“ říká několikanásobný mistr světa a šéf stáje Tommi Mäkinen.

Již delší dobu se spekuluje, zda finský sympaťák časem přestoupí z Formule 1 do rally natrvalo. Sám Räikkönen přestup dementoval takto: „Jen proto, že absolvuji domácí Finskou Rally, neznamená to, že bych nechtěl příští rok pokračovat ve Formuli 1. Už dlouhou dobu jsem chtěl vyzkoušet automobilové soutěže a díky vstřícnému přístupu Ferrari můžu letos konečně jezdit.“

Před nedávnem však finský magazín „Veikkaaja“ otiskl slova jeho kamaráda, který říká zcela opačná slova než Räikkönen: „Kimi už vůbec nemluví o Formuli 1, ale pouze o rally.“ Zda jsou ale slova pravdivá, nelze v tuto chvíli potvrdit. Jistá šance tu nicméně je – přestože má Fin podepsanou smlouvu u Ferrari i na rok 2010, v okruhových kuloárech se čím dál častěji mluví o tom, že Kimiho místo v italské stáji zaujme Fernando Alonso s tím, že Fin zůstane bez formulové sedačky a „pouze“ s několika miliony Eur odpovídajícími jeho ročnímu platu.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist