www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Finland (JWRC)

Fotogalerie z Neste Oil Rally Finland od Vittoria Sanguinetiho

foto

11. srpna 2009 • 03:00

Dosud posledním odjetým podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla šotolinová Neste Oil Rally Finland. Dnes se můžeme ještě jednou vrátit k tomuto podniku na fotografiích od našeho stálého redakčního spolupracovníka Vittoria Sanguinetiho.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb, Elena a Citroën na stupních vítězů ve Finsku

foto

4. srpna 2009 • 19:50

Poslední, nedělní etapa Neste Rally Finsko nemohla už nic změnit na konečném pořadí. Úřadující mistři světa Sébastien Loeb a Daniel Elena nakonec skončili na druhém místě, tedy přesně na pozici, kterou zaujali v pátek ráno a nechali si tak otevřená vrátka pro obhajobu světového titulu. Dani Sordó a Marc Martí čtvrtým místem bodově přispěli Citroënu k udržení vedoucího postavení značky v Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Solberg musí šetřit, kvůli motoru vynechá Austrálii

foto

4. srpna 2009 • 06:00

Petter Solberg zažívá krušné období. Poté co musel ze slibně rozjeté soutěže ve Finsku odstoupit, přišla další rána. Ze svého programu bude muset vypustit Rally Australia, která byla v jeho původním plánu. Solberg měl v letošním programu zařazené všechny soutěže s výjimkou Irska, ale neplánovaná oprava motoru po Rally Finland se prodraží více, než je pro soukromý tým únosné

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop usedl na juniorský trůn

foto

2. srpna 2009 • 19:56

Martin Prokop s Janem Tománkem pokračovali ve svém úspěšném tažení juniorským šampionátem i ve Finsku a díky třetímu vítězství v sezoně si jeden závod před koncem seriálu definitivně zajistili juniorský titul pro rok 2009. Tento výsledek je jedním z největší úspěchů českého rallysportu v historii.

příspěvků: 1 celý článek »

Hirvonen vítězem Finska, Prokop králem juniorů !

foto

2. srpna 2009 • 13:15

Pro premiérové vítězství na Neste Oil Rally Finland si dnes na domácí půdě v Jyvaskylä dojel finský jezdec továrního týmu BP Ford Abu Dhabí WRT Mikko Hirvonen na Focusu WRC. S druhou příčkou se musel spokojit úřadující mistr světa Sebastien Loeb na Citroenu C4 WRC. Letošní Finsko se však zároveň stalo milníkem českého rallysportu - Martin Prokop s Janem Tománkem na Citroenu C2 S1600 vybojovali titul juniorských mistrů světa!

žádný příspěvek celý článek »

Juho Hänninen vítězně ve všech vložkách druhé etapy

foto

2. srpna 2009 • 09:00

Devět vyhraných vložek z devíti druhé etapy Finské rally, taková je vizitka Juho Hänninena startujícího na domácí soutěži s Fabií S2000 rakouského týmu Baumschlager Rally & Racing. Po devatenácti odjetých testech tak má Juho náskok na druhého Antona Aléna s továrním Abarthem již 2:33 minuty, na třetího Patricka Flodina s Imprezou již 4:50! V závěrečné nedělní etapě čeká na posádky ještě necelá padesátka měřených kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Finland se serverem AutoSport.CZ ONLINE!

foto

2. srpna 2009 • 07:10

Poslední den letošní Neste Oil Rally Finland má na programu pouhé čtyři rychlostní testy v souhrnné délce 47.44 km. Zdramatizuje se situace mezi vedoucím Hirvonenem a druhým Loebem? Povede se čtvrtému Sordovi útok na Latvalovo třetí místo? A získá Martin Prokop juniorský titul? Sledujte závěr soutěže spolu s námi živě!

žádný příspěvek celý článek »

Mamutí etapa Martina Prokopa nezaskočila

foto

1. srpna 2009 • 20:50

Druhý den Finské rally patří tradičně mezi nejdelší etapy v šampionátu a ani letošní rok nebyl výjimkou. Na posádky čekalo neskutečných 166,87 km rychlostních zkoušek. Martin Prokop s Jendou Tománkem se s touho porcí kilometrů vypořádali bez problémů a nadále si drží vedení v juniorské klasifikaci.

žádný příspěvek celý článek »

Dobrý výkon Martina Semeráda zastínil problém s technikou

foto

31. července 2009 • 20:55

Finská Rally, dříve známá jako Rally tisíce jezer, je ve světě soutěžních jezdců považována za Mekku automobilových soutěží. Nesmírně těžká a rychlá šotolinová trať s mnoha horizonty dokonale prověří schopnosti soutěžních posádek. Pro mladíka Martina Semeráda se tak otevřela další možnost jak získat cenné zkušenosti v Mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem vévodí juniorské klasifikaci

foto

31. července 2009 • 20:41

Výtečně zvládla úvodní etapu Finské rally posádka Czech National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek. Po devíti rychlostních zkouškách figuruje v čele juniorské klasifikace s mírným náskokem před domácím talentem Pinomäkim s renaultem.

žádný příspěvek celý článek »

Räikkonen před debutem v MS rally

foto

30. července 2009 • 16:05

Atrakcí letošní Neste Oil Rally Finland je start formulového pilota Kimiho Räikkonena. Ten nastoupí se svým soukromým Fiatem Grande Punto S2000, o který se – stejně jako při předchozích startech ve Finsku a Itálii - stará renomovaný Tommi Mäkinen Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Finsko: Shakedown pro Loeba

foto

30. července 2009 • 15:10

Na dnešním oficiálním shakedownu Neste Oil Rally Finland před večerní úvodní diváckou superspeciálkou na klusácké trati v Jyvaskylä se nejlépe dařilo úřadujícímu mistru světa Sebastianu Loebovi.

žádný příspěvek celý článek »

Šampionát začíná teprve ve Finsku

foto

30. července 2009 • 11:50

Pětinásobný mistr světa v rally Sébastien Loeb, ztrácející jediný bod na vedoucího pilota průběžného pořadí Mikko Hirvonena, věří, že šampionát skutečně začíná až nyní v Jyväskylä. Loeb a jeho spolujezdec Daniel Elena doufají, že se jim podaří zopakovat památné vítězství z loňského roku a tím se znovu posunout do čela klasifikace mistrovství světa pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: Finsko si chci užít

foto

29. července 2009 • 13:20

Martin Prokop s Janem Tománkem míří za dalším juniorským závodem do soutěžního ráje - do Finska. Na start slavné Finské rally, která dlouhou dobu užívala příznačný název Rally 1000 jezer, se postaví s ambicemi obhájit loňský juniorský triumf, ale zároveň si vytvořit co nejlepší výchozí pozici v boji o juniorský titul.

žádný příspěvek celý článek »

Anton Alén: Ve Finsku chceme prolomit smůlu

foto

28. července 2009 • 09:00

Smolnou sezonu by chtěl už konečně prolomit na své domácí soutěži Anton Alén, pilot Abarthu, který se postaví na start s Fiatem Grande Punto S2000. O Finsku, přípravách na něj, cílech a plánech pro další fáze sezony se více dozvíte v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

toplist