www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Al Attiyah vyloučen z Řecké rally

30. července 2009 • 19:25

Nasser Al Attiyah byl definitivně vyloučen z výsledků červnové Acropolis rally. Rozhodnutí padlo na zvláštním jednání sportovních komisařů v Jyvaskyla. Nasser skončil v Řecku druhý a dostal se tímto výsledkem na čelo průběžné klasifikace produkčního šampionátu. Konečné výsledky soutěže však měly dodatek podléhající 'kompletní kontrole motoru' jeho vozu.

Při kontrole bylo zjištěno, že vačková hřídel byla vyvážena tím způsobem, že došlo k jejímu obroušení, což však odporuje pravidlům pro vozy skupiny N. Tým však deklaroval, že k této úpravě se dostalo již dříve neoficiálního povolení ze strany FIA. Kromě toho Al Attiyahův tým předpokládá, že obdobně jsou upraveny všechny motory připravované týmem Prodrive a že se tedy proti tomuto rozhodnutí odvolá. Zároveň předpokládá, že celý problém vznikl kvůli nedorozumění uvnitř FIA.

Výsledek odvolání bude určitě nedočkavě očekáván všemi soutěžícími ve skupině N, ale každopádně je tato kauza napříjemným vzrušením pro účastníky produkčního šampionátu. Pokud Nasser zůstane vyloučen, je vedoucím jezdcem Armindo Araújo s 37 body před Al Attiyahem s 31 a Patrickem Sandellem s 28 body. Všem pak zbývá odjet jedinou soutěž (Wales), zatímco čtvrtý Eyvind Brynildsen, který má na svém kontě 22 bodů, odstartuje v Austrálii i Velké Británii.

Al Atiyahův tým Barwa se nepřihlásil na Australskou rally a svou účast postoupil Novozélanďanu Richardu Masonovi. Araújo zatím narychlo řeší, jak by mohl u protinožců startovat – buď pod hlavičkou Erraniho, nebo díky zvláštnímu povolení pod svým vlastním týmem. Stále však netuší, jak se situace vyvine.

-jav- , -mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist