www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Barum Czech Rally Zlín

Očekávaný start Protonu na Barum Rally skončil katastrofou

31. srpna 2009 • 09:00

Tým MEM mající na starosti vývoj a provoz továrních vozů Proton odjížděl do Zlína s velkým očekáváním. Poprvé v historii plánoval nasadit dva speciály Satria Neo S2000, do druhého vozu vedle Guye Wilkse pak měl usednout velezkušený a ve Zlíně při minulých startech hodně úspěšný Bryan Bouffier.

Že vše nefunguje podle původně naplánovaných představ mohli fanoušci vidět už v úterý před soutěží na testech nedaleko Všeminy, když druhý vůz pro Bryana Bouffiera nebyl ve stavu pojízdném a na parkovišti nedaleko známého hotelu jej mechanici teprve kompletovali. Vedení stáje operativně přidalo testy na Slovensku, ani ty však k úspěchu nevedly...

Tým se rozhodl osadit soutěžní speciály novější verzí elektroniky, díky které měly mít motory obou vozů vyšší výkon. Bohužel, neodzkoušená varianta dopadla katastrofálně. Motor vozu Bryana Bouffiera, který nakonec dostal přednost před Andreasem Mikkelsenem, explodoval krátce před cílem závěrečného průjezdu shakedownem. O mnoho lépe se nedařilo ani Guyi Wilksovi. Tomu hned na úvodní superspeciálce začal stávkovat jeden z válců jeho motoru a poté, co v sobotu ráno po nastartování jel vůz jen na dva válce, rozhodl se tým své účinkování v soutěži ukončit.

„Od startu ve Zlíně jsme si hodně slibovali, auta od Madeiry prošla určitým vylepšením. Bohužel, ani jedna posádka neměla možnost ukázat kvality vozu během soutěže, jediné dosažené časy ze shakedownu nejsou příliš vypovídající, protože jsme zkoušeli laborovat s různým nastavením. Podobné věci se ale stávají, je to daň za vývoj. Nyní je potřeba důkladně analyzovat problém,“ prozradil šéf stáje Chris Mellors.

Fanouškům malajského vozu tak alespoň přinášíme všech sedm dosažených časů na shakedownu.

WilksBouffier
1.průjezd1:56.61:58.3
2.průjezd1:53.21:54.6
3.průjezd1:51.71:54.2
4.průjezd2:00.0DNF

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist