www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Barum Czech Rally Zlín

Organizátoři bezpečnostního semináře shánějí materiální pomoc

foto

21. prosince 2009 • 13:40

Už několikrát se během minulých let ve Zlíně uskutečnilo speciální školení záchranářů zaměřené na vyprošťování posádek ze závodních vozů. Tyto automobily jsou totiž vybaveny mnoha bezpečnostními prvky jako ochranný rám, speciální sedačky či nejnověji v případě posádek systém HANS chránící krční páteř, což vyžaduje poměrně odlišný styl práce ve srovnání s vyprošťováním osob z civilních vozidel.

žádný příspěvek celý článek »

Barum Czech Rally Zlín vydává speciální pexeso

foto

18. prosince 2009 • 14:30

Nejvýznamnější česká automobilová soutěž v roce 2010 oslaví další kulaté jubileum – bude to již počtyřicáté, kdy se přes startovní rampu vydají závodní posádky vstříc náročným zkouškám rozloženým po cestách východní Moravy. Organizátoři k tomuto výročí chystají několik nových upomínkových předmětů a první z nich přichází ještě před Vánocemi.

žádný příspěvek celý článek »

Renault Clio R3 Trophy i na Barum Czech Rally Zlín

foto

1. prosince 2009 • 22:00

West European Clio Trophy, pohár vozů Renault Clio R3 patřil v letošní sezóně k nejkvalitnějším mezinárodním značkovým pohárům v prostředí automobilových soutěží. Početné řady fanoušků jistě potěší fakt, že se pro nadcházející sezónu podařilo přitáhnout tento seriál i do České republiky.

příspěvků: 2 celý článek »

Barumka získala nejvyšší hodnocení ve své historii!

foto

5. listopadu 2009 • 19:20

Letošní úspěšný devětatřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín je více než dva měsíce minulostí. Pořadatelé z AK Barum Zlín obdrželi v minulých týdnech z ústředí Mezinárodní automobilové federace FIA obsáhlou pozorovatelskou zprávu, která je velmi pozitivní a hodnotí letošní barumku v samých superlativech.

žádný příspěvek celý článek »

Souhrnná videa z Barum Czech Rally Zlín od Aleše Trhlíka

foto

25. září 2009 • 11:00

Dnes večer startuje Rallye Sanremo, předposlední díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Ještě před samostným úvodem soutěže se vrátíme k jednomu z vrcholů IRC 2009, Barum Czech Rally Zlín, a to na spoustě videí tak, jak je zachytil náš stálý redakční spolupracovník Aleš Trhlík.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z BCRZ od Daniela Fessla

foto

4. září 2009 • 12:00

Kromě rekordního počtu posádek na vozech S2000 se do Zlína sjelo i nemalé množství diváků a stejně tak bohaté zastoupení médií. Rychlostní zkoušky letošní Barum Czech Rally Zlín navštívily desítky fotografů - jedním z nich byl i Daniel Fessl, jehož více než stovku snímků vám teď přinášíme.

žádný příspěvek celý článek »

Už jsme skoro nevěděli, jak vypadá cílová rampa

foto

3. září 2009 • 13:00

Po více než roce konečně Honda Civic Type-R s posádkou Petr Křížek a Petr Chlup opět přejela cílovou rampu. Stalo se tak na náročné a prestižní Barum Rally Zlín. Loňské sedmnácté místo na Agrotec Rally Hustopeče odstartovalo těžko uvěřitelnou sérii čtyř odstoupení pro technickou závadu, která vyvrcholila těžkou havárií na Würth Partr Rally Vsetín.

žádný příspěvek celý článek »

Enteria a.s. Rally Cup – cíl Barumky spatřil jen Martin Rada

foto

3. září 2009 • 07:40

Barum Czech Rally Zlín je mezi jezdci považována za vrchol sezóny a nejtěžší soutěž, která prověří nejen kvalitu jezdců, ale také výdrž jejich techniky. To se potvrdilo také letos. Do cíle ve Zlíně totiž dorazilo pouze 55 posádek z celkového počtu 106 převzatých.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z BCRZ od Romana Kašpárka

foto

2. září 2009 • 14:00

Kromě rekordního počtu posádek na vozech S2000 se do Zlína sjelo i nemalé množství diváků a stejně tak bohaté zastoupení médií. Rychlostní zkoušky letošní Barum Czech Rally Zlín navštívily desítky fotografů - jedním z nich byl i Roman Kašpárek, jehož stovku snímků vám teď přinášíme.

žádný příspěvek celý článek »

Zlatá ... Barum Czech Rallye Zlín

foto

2. září 2009 • 11:00

Egon Smékal: Tentokrát jsme se představili na více než domácí soutěži Barum Czech Rally Zlín, která byla započítávána v rámci šampionátů IRC, ME a MMČR. Více než domácí proto, že bydlím prakticky v cíli první rychlostní zkoušky.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z BCRZ od Sharka

foto

2. září 2009 • 02:00

O předminulém víkendu se uskutečnil největší motoristický svátek české soutěžácké scény, Barum Czech Rally Zlín. Špičkové startovní pole i vynikající výkony mnohdy na hraně možností jednotlivých posádek potěšily početné zástupy fanoušků. Že se měly nač dívat můžete posoudit z dnešní galerie, kterou pro vás připravil náš stálý redakční spolupracovník Sharkie.

žádný příspěvek celý článek »

Nečekaný konec sezóny pro Barvíka

foto

31. srpna 2009 • 10:00

Barum Czech rally Zlín je pro většinu lidí pojmem, který vzbuzuje již léta rozruch. Ve startovce barumky se pravidelně objevuje velmi kvalitní konkurence. Navíc je zlínská rally pro jezdce Anvel racing teamu, Vladimíra Barvíka, domácí soutěží.

příspěvků: 3 celý článek »

Očekávaný start Protonu na Barum Rally skončil katastrofou

foto

31. srpna 2009 • 09:00

Tým MEM mající na starosti vývoj a provoz továrních vozů Proton odjížděl do Zlína s velkým očekáváním. Poprvé v historii plánoval nasadit dva speciály Satria Neo S2000, do druhého vozu vedle Guye Wilkse pak měl usednout velezkušený a ve Zlíně při minulých startech hodně úspěšný Bryan Bouffier.

žádný příspěvek celý článek »

Robert Achs: Úkol splněn

foto

31. srpna 2009 • 08:00

Západočeská posádka Robert Achs a Filip Langer se vypravila na druhý konec republiky, přestože zlínskou soutěž neměli pevně zapsanou v plánu pro letošní sezonu. Po dvou nedokončených soutěžích v Českém Krumlově a Hustopečích bylo na náročných tratích Barum Czech Rally Zlín hlavním úkolem spatřit cíl.

žádný příspěvek celý článek »

Třináctá Barum Rally byla pro Milana Kneifela nadmíru úspěšná

foto

31. srpna 2009 • 07:00

V termínu od 21. do 23. srpna byla v okolí Zlína k vidění slavná Barum Czech Rally Zlín, která je mimo jiné zařazena do seriálů MMČR v rally, Mistrovství Evropy v rally a populárního Intercontinental Rally Challange. Na startu se v nejlepší společnosti objevil i Pegas Rally Team, jehož jezdec Milan Kneifel si letos připsal již třináctou účast na tomto slavném podniku, což jej pomalu řadí mezi stálý inventář.

žádný příspěvek celý článek »

toplist