www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - Mogul Šumava Rally Klatovy

Radost, zklamání, opět radost a znovu zklamání Vodičky

24. února 2006 • 10:00

K letošní Šumavě - tratě postavené dobře, opět těžké, jen počasí mohlo vydržet o něco déle, škoda, že to roztálo tak brzy. Nám kluzký povrch vyhovuje a maže rozdíly mezi silnějšími auty (KITY). První radost byla že po absolvování první etapy jsme dojeli do Klatov a dostali do rukou výsledky, že jsme na 2. místě v A5.

Ráno jsme získali výsledky že jsme 3. v A5 a začali jsme být zklamaní a tušili jsme že s přidělováním časů a výsledky není něco v pořádku. Výsledky, které byly na internetu a k dispozici soutěžícím od pořadatelů ukazovaly že jsme 3. A5 a máme za sebou o 1 minutu a pár vteřin Fabii Achse, a tak jsme si jeho Fabii hlídali celý den za sebou a jeli v pohodě do cíle druhé etapy, přičemš se nám podařilo vyhrát jeden test druhé etapy, kdy jsme si v Mladicích pěkně zaskákali.

Do posledního servisu jsme mysleli, že jsme dojeli na 3. místě v A5, ale mechanici a diváci říkali že jsme o několik sekund za Slávou Ducháčkem, další zklamání, protože jsme vůbec celý den netušili, že je za námi, protože ve výsledcích z rána měl velkou ztrátu na nás a my jsme poslední 3 RZ jeli v poklidu, aby nás nedojel Achs a jeli jsme to na sériových pneu Barum Polaris 2 165/70 R14 bez hrotů.

Smířeni se čtvrtým místem jsme odjeli na cílovou rampu, kde nás opět čekala radost, protože nás pořadatel požádal, aby jsme vystoupili z auta a dostali jsme gratulaci a poháry za třetí místo v A5. V tuto chvíli jsme sice měli velkou radost, ale už jsme nechápali vůbec nic.

Ve čtvrtek 23. 2. 2006 mně volali z PAMKu Klatovy, abych dovezl zpět poháry, že patří Slávovi Ducháčkovi, tak jsem tak učinil a touto cestou mu chci pogratulovat za naši posádku k výsledku (i když těsnému) a také k té jeho rodinné události. Naše posádka je spokojena s umístěním a hlavně s absolvováním celé Rally Šumava 2006, neboť za celý závod jsme neměli jediný problém, jak na trati, tak s autem a děkujeme všem za přípravu vozu a servis, všem reklamním partnerům, divákům, rodinám a Vaší redakci za příspěvek na Vaše stránky, a radost ze závodění, kterou máme po každém odjetém závodě nám nemůže nikdo zkazit rozhodováním u stolu a dodatečně...

Robert Vodička
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist